04-01-08

15 km

Hopsasa. De eerste training van 2008 zit er eindelijk op. 4 dagen te laat??? humhum. Ineens deftig dan maar zeker. 15 km 1h21min39sec (verschieten want ik vond zelf dat het niet zo vlot ging vandaag). Helaas 3 keer helaas: een gem. hartslag van 153. Ik verschoot zelf tijdens het lopen. Heel de tijd rond de 150. Nu mag je daar niet heel de tijd naar staren want dan wordt je krankjorum tijdens het lopen en dat is nu net niet de bedoeling van dit tijdsverdrijf. Maar na wat na te denken, al snel bedacht dat die opkomende keelpijn en het ochtendgesnotter er wel eens voor iets tussen kunnen zitten. Wel, ik denk het dus echt. En dan nog te zwijgen over de pijn in mijn rechterkuit. Kwam ineens op, ging weer even weg en hop daar was het terug. Zo van die korte felle steken. Het moet weer lukken natuurlijk. Toch maar vol gehouden voor de volle 15 km. Achteraf was het wel leuk. Ik ben gestopt aan het zwembad waar Nathalie met de kindjes (Charlotte en Julie) al even aan het wachten waren. En als een gelukkig man, mocht ik eventjes de sauna induiken om te bekomen van de zware inspanning. Lief van mijn dierbare vrouw om zich te ontfermen over die 2 patékes. En in Brasschaat hebben ze ook nog een kuitenmassagebad. Ik vond dat steeds een onding maar vandaag deed dat ONGELOOFLIJK veel deugd. Voor herhaling vatbaar dus. Ik ontdekte (dankzij Tinne, ook een blogger) dat je via Polar een eigen personal coach kan maken. Geweldig ding, maakt alleen geen schema's voor mij voor de marathon. Dus heb ik maar de halve genomen en zal ik alles maar x2 doen zeker? 14 weken duurt de training. Komt dus net uit voor de marathon. Wel, ik ga het gebruiken en eens zien waar we uitkomen. Alleen wil dat ding mij morgen 16 km laten lopen... Na vandaag? En zondag de cross van KVV, ik zal morgen wel zien. Desnoods passen we het even aan aan een 8 km loopje met intervallen. We zien wel, als de kuit maar terug in orde is. En van de kleine zwarte rugzak die ik steeds moet volproppen en bijna met een hangslot moet beveiligen als ik naar een wedstrijd ga, ben ik ook vanaf. Nu ja, die rugzak leeft al 15 jaar dus slecht zal die niet zijn. Ik gebruikte die vroeger om naar school te gaan. Eastpack heeft dus wel degelijk duur maar kwaliteitsvol materiaal. Maar ik kon niet weerstaan aan de soldenroep. En neen ik ben geen vrouw, maar ook mannen doen graag solden. En dat gaat als volgt: sportwinkel, electronicazaak, sportwinkel, ik-weet-wat-ik-in-deze-winkel-wil-winkel en liefst gaan we zo vroeg mogelijk om alle hysterische of slenterende mensen voor te zijn. Voilà, in Roermond (in het verre Nederland dus) een goei trui van Nike gevonden aan een deftige prijs. Handig om aan te doen als ik naar een loopwedstrijd vertrek. En vandaag in Decathlon (helaas niet in solden) een mega sportzak van 60L gekocht. Deftige prijs, speciale vakjes om drankjes koel te houden. Meer moet dat niet zijn. Voilà sé.

22:13 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Hoi Steve, prima schema's en nog veel meer vind je in Groot Handboek Hardlopen van de duitser Herbert Steffny, bioloog van opleiding, en ooit 3de plaats in New York marathon. Degelijk boek !

Gepost door: marc devloo | 05-01-08

knap Hey Steve, die Cross, was toch vandaag? Ik wou er normaalgezien aan meedoen, maar ook dezelfde reden als jij nekt mij... keel en buik etc... vandaag opnieuw wat gaan lopen met een kameraad en ook dezelfde steken die jij zij in mijn rechterbuik... nadien trokken ze wel weg... Je hebt deezelfde wedstrijden als mij op je kalender en woont in Brasschaat, misshcien kunnen we eens onze schema's ofz vergelijken en eens samen een duurloop houden. Je staat alvast bij mijn links
tot hoors! btw ik train altijd aan de brug van het Peerdsbos, die zijstraat van de Hortsebaan (schoten). Morgen hervat ook ik mijn schema :)

Gepost door: kimson | 05-01-08

de schema's van coach paul vallen ook mee. Ikzelf gebruikte er eentje van Runnersworld, en hoevel ik nulm ervaring had, ben ik geen millimeterke gewetst geweest, en altijd graag gelopen. Ok 't was geen toptijd, maar dat was niet mijn bedoeling. Met Mario zijn schema's heb ik geen ervaring. Eens rondlezen op andere blogjes en je ziet wel dat het overal wel een beetje op hetzelfde neerkomt. Veel plezier in 2008 !

Gepost door: jogginggirl | 06-01-08

De commentaren zijn gesloten.