15-01-08

drama

Leuke voetbalmatch gespeeld...  3-0 gewonnen en qua conditie bangelijk goed, vond ik zelf totdat...  er een verd*mde verreking in mijn linkerbil schiet.  Zowat tegen het eind van de wedstrijd.  Ik voel het nog steeds en kan dus nu maar best even de trainingen laten varen...

Komt nog bij dat zowel Nathalie als ik met het fenomeen buikgriep mochten kenismaken.  (Eigenlijk al de 2e keer in ons leven dat we daar samen een ovnerwacht doch zeker niet gewenst verlof voor krijgen).  Charlotje en Julieke zijn maar bij mijn ouders gaan logeren want prettig is anders natuurlijk en we wilden hen daarvan besparen alhoewel we denken dat ons prutske van nog geen jaar vrijdag de boel in brand heeft gestoken met haar overgeefbuien...

En dan misschien een wijs besluit maar ook niet met volle goesting.  Ik schrijf me niet op voorhand in voor de 10 miles van Antwerpen.  We zien de dag zelf wel maar een week na de marathon van Rotterdam lijkt dit niet de beste zet.

En nu maar snel genezen zeker?

Greetz
Steve

22:15 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-01-08

2 trainingen en alex agnew

Donderdag een trainingske van 10 km gedaan.  Maar 't was geen succes.  Hartslag ging meteen de hoogte in en na 2 km voelden mijn benen als lood.  Komt er nog bij dat de vrij laat gegeten pitta, zo'n dikke 2 uur voor 't lopen af en toe begon te protesteren.  Soit, het late eten en het weinige slapen (we hebben bezoek van vermoedelijk een muis op zolder gehad, woensdag om 1u00 's nachts) zaten er volgens mij iets tussen.  Toch maar de 10 afgehandeld met versnellingen maar niet echt met een goed gevoel.

Gisteren, zaterdag, een duurloopke van 16km. Ipv om 23u00 te vertrekken, is het voordeel dat je op een vrije dag in daglicht kan lopen.  Geweldig.  Tging vrij goed met een gemiddelde van hartslag 145 op een tijd van 1u18.   En de vingers maar kruisen dat er geen blessures komen.

'S avonds zijn we naar Alex Agnew in de stadsschouwburg geweest en zoals verwacht was het lachen met tranen.  Toch wel knap dat je zo'n anderhalfuur mensen non stop kunt laten gieren...  Leuke ontspanning, vandaag is de winterstop gedaan.  't Is te hopen dat het eenleuke latch'ke voetbal wordt.

Greetz
Steve

11:37 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-01-08

Run

Gisteren een pittig training'kje van 10 km met versnellingen gedaan.  kga nu niet alle gegevens hier plaatsen want dat heeft geen zin.
Net 1 uur gelopen (op de kop af!) aan gem. hartlag 133.  In 't totaal 4 km geboemeld zoals ze zeggen in de voetbal en een drie à vier stevig doorgetrokken.  Zelfs 1-ne aan 16,8 km/uur.  Hartslag 151.  Viel al bij al dus goed mee.

22:21 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

06-01-08

Cross KVV

Een verslagje van de cross van deze middag.  Tijdens de opwarming werd al duidelijk dat het niet al te makkelijk zou zijn.  Geen slijkboel zoals de voorbije jaren maar wel een zeer oneffen gedeelte achteraan het parcours.  Slechts 4 senioren deelnemers van oxaco (voetbalclub waar ik zondag actief ben).  Dat is dus niet zo veel.  Toon en Johan van mijn ploeg en Chris (voorzitter van Oxaco) en ook mijn loopmaat die mee naar Rotterdam gaat voor de marathon.  Toon is veruit de beste loper en voor mij niet te volgen.  Dat bleek dus ook meteen na het startschot.  Cross (het ding heeft zijn naam niet gestolen) weg.  Als je dan denkt om een rondje rustig  te doen, kan je't vergeten.  Dus "bibi" mee in 't pak (hartslag 160 nb).  Na 500 meter was er achter mij al een gat gevallen.  Het ging over 3 rotte km en dat is voor mij dus iets te weinig.   Na de eerste ronde had ik Chris nog steeds in het vizier, Toon lag al een pak voor en Johan ergens achter mij.  En vergeten ne lap af te drukken natuurlijk. Na ronde 2 heb ik dat gelukkig wel kunnen doen.  Hartslag nog steeds rond 160.  Nog eventjes doorgeduwd in de laatste ronde en 31e op de 84 deelnemers of zoiets.  Er waren in ieder geval ook cheaters die na ronde 2 zijn binnengekomen (ook niet fair natuurlijk).  Toon haalde een mooie 4e plaats Chris 28e en Johan 63e.  Soit, 11min40 over 3 km is wel heel mooi maar nu nog steeds te snel voor deze loper.

Conclusie: 3 km is een spurt en niks voor mij.  Temeer omdat ik op deze cross voor de club liep en het prestatiebeestje naar boven kwam.  Zie hieronder voor de 'verschrikkelijk' hoge hartslag en dito speed (15,7 km/u en 15,1 km/u). Te snel dus, maar voor 1 keertje.

 

 6 januari 2008 bewerkt
 

 

 


 

23:01 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-01-08

15 km

Hopsasa. De eerste training van 2008 zit er eindelijk op. 4 dagen te laat??? humhum. Ineens deftig dan maar zeker. 15 km 1h21min39sec (verschieten want ik vond zelf dat het niet zo vlot ging vandaag). Helaas 3 keer helaas: een gem. hartslag van 153. Ik verschoot zelf tijdens het lopen. Heel de tijd rond de 150. Nu mag je daar niet heel de tijd naar staren want dan wordt je krankjorum tijdens het lopen en dat is nu net niet de bedoeling van dit tijdsverdrijf. Maar na wat na te denken, al snel bedacht dat die opkomende keelpijn en het ochtendgesnotter er wel eens voor iets tussen kunnen zitten. Wel, ik denk het dus echt. En dan nog te zwijgen over de pijn in mijn rechterkuit. Kwam ineens op, ging weer even weg en hop daar was het terug. Zo van die korte felle steken. Het moet weer lukken natuurlijk. Toch maar vol gehouden voor de volle 15 km. Achteraf was het wel leuk. Ik ben gestopt aan het zwembad waar Nathalie met de kindjes (Charlotte en Julie) al even aan het wachten waren. En als een gelukkig man, mocht ik eventjes de sauna induiken om te bekomen van de zware inspanning. Lief van mijn dierbare vrouw om zich te ontfermen over die 2 patékes. En in Brasschaat hebben ze ook nog een kuitenmassagebad. Ik vond dat steeds een onding maar vandaag deed dat ONGELOOFLIJK veel deugd. Voor herhaling vatbaar dus. Ik ontdekte (dankzij Tinne, ook een blogger) dat je via Polar een eigen personal coach kan maken. Geweldig ding, maakt alleen geen schema's voor mij voor de marathon. Dus heb ik maar de halve genomen en zal ik alles maar x2 doen zeker? 14 weken duurt de training. Komt dus net uit voor de marathon. Wel, ik ga het gebruiken en eens zien waar we uitkomen. Alleen wil dat ding mij morgen 16 km laten lopen... Na vandaag? En zondag de cross van KVV, ik zal morgen wel zien. Desnoods passen we het even aan aan een 8 km loopje met intervallen. We zien wel, als de kuit maar terug in orde is. En van de kleine zwarte rugzak die ik steeds moet volproppen en bijna met een hangslot moet beveiligen als ik naar een wedstrijd ga, ben ik ook vanaf. Nu ja, die rugzak leeft al 15 jaar dus slecht zal die niet zijn. Ik gebruikte die vroeger om naar school te gaan. Eastpack heeft dus wel degelijk duur maar kwaliteitsvol materiaal. Maar ik kon niet weerstaan aan de soldenroep. En neen ik ben geen vrouw, maar ook mannen doen graag solden. En dat gaat als volgt: sportwinkel, electronicazaak, sportwinkel, ik-weet-wat-ik-in-deze-winkel-wil-winkel en liefst gaan we zo vroeg mogelijk om alle hysterische of slenterende mensen voor te zijn. Voilà, in Roermond (in het verre Nederland dus) een goei trui van Nike gevonden aan een deftige prijs. Handig om aan te doen als ik naar een loopwedstrijd vertrek. En vandaag in Decathlon (helaas niet in solden) een mega sportzak van 60L gekocht. Deftige prijs, speciale vakjes om drankjes koel te houden. Meer moet dat niet zijn. Voilà sé.

22:13 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

03-01-08

training in het ijs gevallen

Tja, gisteren voelde ik me miserabel dus 't was geen optie om te gaan lopen. En vandaag is het prijs met het weer. Koude is ok vind ik, maar met regen wordt dat in het noorden van het land een ijsbaan. Net iets te gevaarlijk om te gaan lopen. Dus 't zal vanavond op tijd bed in zijn en eens wat bijslapen. Vermits er morgen nog een dagje verlof op het programma staat, lijkt me daar wel een mogelijkheid om er twee uurtjes "de press" op te leggen. Tenzij Charlotje en Julietje ergens anders naar toe willen. Tja, Julie moet ondergaan want met haar (bijna) 10 maanden ouderdom heeft ze niks te zeggen. Nathalie en Charlotte zullen wel beslissen. Maar morgen wordt er sowieso 10 km gelopen. Een goede voorbereiding voor de cross van zondag. Greetz Steve

22:02 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |