21-04-08

Antwerp 10 miles

Nog even snel mijn verslagje voor het slapengaan. 

Nee, het is niet verstandig om een week na de marathon de 10 miles te lopen maar ik had iedereen beloofd om het rustig aan te doen.  En waarom doe je mee???  Om door de Kennedytunnel te lopen zekers.  Ben eens benieuwd of het volgend jaar nog eens gaat lukken om die af te sluiten.  Moet in ieder geval kunnen, vind ik.  In Rotterdam was ook alles afgesloten, incl. hun mooie brug en daar mopperen ze niet maar hier bij ons. Ola zeg!  Soit, Christophe en familie jammer genoeg niet gezien tussen de mensenmassa.  Nonkel Ferre en Hilde teovallig wel.  Zij dus mee naar het afspreekpunt van de oxacorunners.  Allen Kris P. kwam op een degelijk tijdstip aan de rest: Alain, Ine en  Edwin hadden problemen om respectievelijk tram en fiets het scheldewater te kruisen (en ze mochten het daarna nog eens een paar keer doen).  Buiten Edwin stonden we met zijn allen redelijk goed vanvoor voor de start. Ieder zijn eigen tempo dus vlak na de start vlogen Kris en ik in het pak (een eerste vergelijking: Nederland opzwepende muziek uit de giga boxen en massa sfeer -- Antwerpen 3 armoeiluidsprekers, Carl Huybrechts die zijn best deed en AMPER 1-ne aan het klappen.  ZEER TRIESTIG) Hartslag ging enorm de lucht in en stak op 160.  Maar na tijdens die eerste kilometers is het gewoon "volle petrol".  Mijn papa (trouwste supporter weet u wel) en Ferre en Hilde stonden rond het kilometer punt en dat was het moment om nog even harder te vlammen.  Juist ja, welke pipo had er nu weer net een marathon gelopen in Rotterdam.  Aan de GVA even gas gelost richting Kennedy tunnel en op het gemakske erdoor.  Jammer voor de twee gasten die naast mij liepen toen we het gerechtsgebouw onderdoor liepen maar hun illusie van is dit nu die konijnenpijn van Antwerpen, heb ik meteen overboord gekieperd.

Op de kaaien stond het bordje van de 8 (aha een kilometerbord, ze waren schaars gisteren). En ik zat warempel onder de 5 minuten de kilometer.  Hartslag speelde constant tussen 158 en 168.  En in de benen begon er ook wel wat strammigheid zich meester te maken.  En het leukste moest toen nog komen voor mij.  De kasseien van de Grote Markt. ('t was te voelen auch).  (Vergelijking 2: ne speaker die zijn best deed en ABSOLUUT gene sfeer,  ik voelde mij precies nen aap in de zoo, alhoewel de mensen daar voor meer sfeer zorgden, in Rotterdam waren ze na 4u nog aan het klappen en joelen.) 

Eventjes de gas open op de meir en ik zat ineens in tempo te lopen.  Eindelijk.  Naar de konijnenpijp toe ging het freeweelend.  En dan kwam het plezantste stukske van heel den dag.  Naar beneden gaat iedereen vlot.  Beneden was er al ene gecrasht, er was daar totaal geen lucht trouwens, en dan naar boven.  Op de een of andere manier, ging voor zover het nog niet gebeurd was, de gas volledig open en zakte mijn tempo niet.  Het deed pijn in de benen maar het ging belachelijk vlot (den eerste keer in 3 jaar).  Zo goed dat een PR binnen de mogelijkheden zat.  Ik heb geen eindspurt gedaan uit schrik voor blessures maar heb gewoon op tempo uitgelopen en patat 1u20min.44sec.  Haha, dit had ik neit gedacht aan de start.  Uitlopen zou knap zijn dacht ik en als het even kan in de buurt van vorig jaar maar hoplala bijna 9 minuten van mijn beste tijd op de 10 miles van Antwerpen eraf en 2 van de PR op een 10 miles.  Best tevreden dus.

23:59 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

knap zeg, zo een week na je marathon (ook nog dikke proficiat daarvoor trouwens!) een knap PR lopen op de 10 miles! Sjiek!!

Gepost door: Ruthje | 22-04-08

Brussel? Hey Steve,
Jammer dat we mekaar daar niet gezien hebben. Ik heb meerdere keren aan de beweegmobiel staan zoeken maar ik heb je toch niet herkend. Er was ook zo veel volk. Je hebt het wel goed gedaan daar in Antwerpen. 1:20 de week na de marathon, da's bijlange niet slecht en het parcours was toch ook niet niks. Misschien zien we mekaar in Brussel.

Gepost door: Christophe | 22-04-08

Ja hallo !! een week na je marathon (proficiat voor deze ook)en zo na een weekje de 10mijl ,straf zeg !!

Gepost door: Katrien | 22-04-08

knap wow, knap gelopen, proficiat, zeker na een marathon een wee kvoordien. Mooi hoor. En voila, je haalt zelf nog twee redenen aan (geen sfeer, schaarse km-borden) waarom ik niet meer naar A'pen zou gaan volgend jaar :-) Merci!

Gepost door: Julie | 23-04-08

De commentaren zijn gesloten.