26-05-08

20 km van Brussel

Voor de dames bloggers: den tijd staat iets verder in het vet... 

Iets dat ik nooit meer doe, is de dag voor een loopwedstrijd een voetbaltornooi spelen.  Het gevolg was sowieso een geweldige stramheid van de spieren bij het opstaan.  Maar ik ging toch de 20 km lopen.  Samen met Stoffel en Kris P.  naar Brussel gereden.  Kristof (Stoffel voor de vrienden dus) had een gereserveerde parkeerplaats vlak bij het Jubelpark.  De straat oversteken en we waren er.  Stoffel liep met een farmacie bedrijf en Kris met de brailleliga, ik euhm---- zonder bedrijf of goed doel.  Althans...  op mijn startnummer stond TOTAL als sponsor en blijkbaar sponsoren die China. Genoeg mensen die een sticker voor Tibet op mijne total wilden plakken.  Dus liep ik toch nog met een doel. haha. 

Met startnummer 8728 sta je dus redelijk goed.  Kris stond in het vak voor mij.  Stoffel, euhm, spoorloos tussen de 24998 anderen.  Omdat ik vlak achter het lint plaatsnam (mezelf trouwens nog gezien op het 1 journaal gisterenavond) en nog wat praatte met Kris, kon ik helaas niet naar de bloggers aan 'den hond?'.  Ik denk nu ook niet dat ze d'er wakker van hebben gelegen.Knipoog

Het lopen: een zeer korte samenvatting.  Ik vond het warm.  Maar de eerste 5 km gingen vrij goed.  Alleen voelde toen mij spieren al pijnlijk aan (dag voor een wedstrijd een hele dag gaan voetballen is niet zo slim nb).   Maar ik vond dat ik heel slim liep.  Af en toe wat gas lossen en de hartslag naar 150 laten zakken.   Op de 10 km liep ik zelfs iets voor het tempo naar 1u50 toe.  En het ging nog redelijk.  Maar dan kwam km 17 en de lekkere helling.  Ik voelde mijn spier aan mijn rechtse bil al vrij hard worden na 15 km maar op die helling werd het een serieuze harde bol...  Soit, om geen risico te nemen, ben ik maar gaan stappen tot aan de fontein om dan al lopend (meer licht joggend) verder te gaan tot aan de finish.  Totale tijd 1u52min38sec (off. 41sec. stomme 2e mat).  Ne mars en 3 flesjes water in de menigte later en maar zoeken waar ik mijn medaille kon gaan halen...  En toen dat ik die eindelijk in bezit had, kon ik op zoek naar Kris (ging voor 1u30 en liep 1u27).  Toevallig nog een medaille gevonden op de grond.  Goed voor als Stoffel zou crashen wat niet gebeurde (2u08 voor een eerste loopwedstrijd met slechts 3 kleine trainingen in de benen).  Maar Julie en Charlotte (mijn 2 vurige fans, logisch als dochters zou ik zeggen) vinden het wel ok.  Moeten ze er niet om ruzie maken.  

Op naar Tessenderlo zou ik zeggen, maar Brugge ga ik laten schieten, dan kan ik echt nog eens voor een tijd gaan.

14:34 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Hey,
Logisch dat we mekaar niet gezien hebben eingelijk, ik ben ook niet naar die hond geweest. Ik wou zeker stipt om 14:30 in mijn box staan. Vorig jaar heb ik nog mogen stressen om er op tijd te geraken. En als we mekaar al niet herkennen in Antwerpen zal dat in Brussel waarschijnlijk ook niet lukken hé. Goed dat je wat gewandeld hebt, anderen deden dat niet en het rode kruis mocht hen gaan oprapen. Bij mij lag er zelfs een op 100 meter van de finish. Wat heeft die nu aan zijn wedstrijd gehad? Voetballen moet je indedaad niet doen voor een loopwedstrijd. Ik kan niet zo onmiddellijk een andere sport noemen die meer belastend is voor je knieën dan voetbal. Maar ik begrijp het wel hoor, het 'wij-zijn-vrienden-gevoel' dat je bij voetbal hebt is eigenlijk ook onweerstaanbaar. Ik doe het ook heel graag.

Gepost door: Christophe | 26-05-08

Knap gelopen Steve. Zo'n tijd en nog moeten stappen !!

Gepost door: Eric | 26-05-08

Je deed het toch maar he :-)

Proficiaaaaaaaaaaat!

Lopen en bloggen geeft me trouwens ook een wij-zijn-vrienden-gevoel! Ik had nooit gedacht dat die blog me zoveel "vrienden" zou bezorgen!

Groetjessss

Gepost door: Tinne | 11-06-08

De commentaren zijn gesloten.