13-07-08

Stratenloop Rijkevorsel

Om te beginnen: dfe foto's staan in de vorige post.

Eigenlijk wordt dit het verhaal van ons Charlotte haar eerste loopwedstrijd. Ze deed mee in de 0-4 jarigen.  Met haar 3 was ze dus niet de jongste trouwens.  Maar d'er liepen er ook van 5 mee (logisch:  een kind van 5 hoort geen 500 meter te lopen.  Want dat is gewoonweg ver voor de kleine beentjes). Gezien ik me volop met Charlotte aan het bezig houden was, heb ik Julie en Ruth net gemist tijdens het passeren van de marathon.  Ze waren al voorbij toen ik het doorhad.  Maar chapeau voor de onderneming hoor.
Charlotte ging er als een speer vandoor, op haar eigen nogal onorthodoxe manier van lopen (zwieren met alle ledematen die je hebt).  In de verte spurte er een ukkie als een raket naar de finish maar Charlotte genoot van de aandacht: papa naast haar, mama, Julie, Jeremy en alle 4 de grootouders langs de kant.  Eventjes heeft ze een handje gegeven omdat ze moe werd maar de laatste 20 meter deed ze weer helemaal alleen.  En maar glunderen met haar medaille en zakje met snoep ed.

En dan was het aan de papa.  11 km, 5 dagen na Tessenderlo.  Alle familieleden gezien bij de start en dan het pak maar volgen hé.  Maar het ging serieus snel (hartslag zat vrij snel tegen 168).  Al bij al ging het nog goed.  iets voor de finish stonden Nathalie, the Julie en Charlotte (the kids) en mijn ouders nog te supporteren.  Gaf steeds een boost om goed door te gaan en om voor een degelijke  tijd te gaan. Na de eerste ronde gingen die van de 5 binnen en tja, niet moeilijk dat het zo snel ging, een deel waar ik tussen hing, was weg.  Tempo een beetje laten zakken en de volgende 2 ronden goed doorkomen was de boodschap.  Maar bij de 2e doortocht begonnen de benen toch wel wat meer als lood te voelen en aan het bord van de 8 weer die steken als de maandag voordien.   Hartslag 168 dus het kon nogal moeilijk aan het hart liggen.  Ik stond bijna te wandelen van de pijn.  Tempo dus serieus omlaag en nog geen km verder waren die steken ook weer weg en kon ik versnellen (heel raar eigenlijk).  De 10 km gepasseerd op 46 min 10 sec. dat had dus een PR op de 10 geweest ware het niet dat het 11 km waren dus telt het niet mee hé.  Jammer.  Vlak aan de finish Charlotte nog een handje gegeven om met mij te eindigen maar helaas kon ze mijn tempo niet volgen en pardoes lag ze op de grond.  (shame on the papa).  Ik heb ze dan maar opgepakt en met ons pruts in de armen de laatste 50 meter overbrugt (zwaarste 50 meter ever), wat mij EINDELIJK eens een applaus opleverde. (Juist in Brussel kreeg ik dat ook maar dan om andere redenen).  Eventjes vergeten af te klokken (kost me misschien 10 sec.) Eindtijd dus 51 min 21 sec. 

Geen medaille voor de papa maar wel een handdoek en die was welgekomen. Na een bezoekje aan de hulppost voor Charlotte haar knie (papa toch), hebben we de finish van de 1e marathonlopers nog maar meegepikt.  Het was leuk.
En tot slot nog 2 uitspraken:
Nathalie: "Waarom stop je nu voor de kinderen?  Ik snap dat niet. Je moet gewoon doorlopen voor je tijd ipv de kinderen mee te sleuren. "
Charlotte: "Volgende keer, papa, moet je stoppen, mij oppakken en dan terug verder lopen, maar geen handje geven" De waarheid komt uit een 3-jarige zeker?

En nu op naar Knokke voor de beach run volgende vrijdag.

12:50 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Hey De waarheid komt inderdaad steeds uit een kindermond. Ik wens je nog een fijne zondag.

Gepost door: martin | 13-07-08

proficiat Knappe eindtijd Steve, ondanks de "zware" laatste 50m (bij mij waren dat de laatste 22km....). Jammer dat we elkaar niet gezien hebben. En hoe is 't nu met 't knietje van Charlotte?

Gepost door: Julie | 13-07-08

stevig tempo gelopen Steve!! En dikke proficiat ook aan je dochtertje, heeft ze super gedaan!

Gepost door: Ruthje | 13-07-08

Mooie eindtijd en die PR op de 10km zit er dus zeker in voor de volgende keer...

Gepost door: Stofke | 13-07-08

een fiere papa meer moet dat niet zijn hé!

Gepost door: Koen | 13-07-08

Een kei schattige, lieve en terecht trotse dochter!!!
Proficiat voor jullie!!!

Voor de fietswinkel... google even naar 'roseversand" echt de moeite!

Gepost door: Tinne | 14-07-08

De commentaren zijn gesloten.