13-10-08

Marathon van Eindhoven 2008

Marathon Eindhoven 006 voor web  3e marathon... weining training gedaan dus de grote vraag die ik me al een tijdje stelde was...  Ga ik hier deftig uitkomen?  Uitdoen, altijd.  Maar hoe hé.  'T viel nog redelijk mee.

We (ik met mijn pa) vertrokken om 7u30 richting onze noorderburen in Eindhoven.  Auto geparkeerd aan het TU sportcentrum.  En dan met de pendelbus richting beursgebouw.  Geweldig eigenlijk.  De auto staat op een veilige plaats, bewaakt en het kost niks.  Loopnummer ophalen en dan op zoek naar de andere bloggers.  Aan de parkeergarage vonden we ze dan terug.  Die garage is ONGELOOFLIJK.  Daar kan geen auto in en je geraakt daar alleen in als je loper bent.  Binnenin is alles per 1000 nummers georganiseerd.  Je kan dan nog een zak afgeven of wat kleren.  Daar komt een plastieken zak aan en dan gaat het aan het hek.  Echt knap.  En wie geen loopzaken heeft die dag, komt er niet in. 

De webloglopers.  Die stonden met zijn allen aan de parkeergarage.  Eindelijk ontmoette ik Christophe in levende lijve.  Na 2-tal jaren bloggen en mailen mocht dat wel eens gaan gebeuren.  Allemaal op de foto en dan naar de start.  Man, ik was zenuwachtig.  De grote vraag bleef voor mij... Zou ik last krijgen van krampen (Rotterdam, vaak tijdens training) en hoe ging ik de weinige training verteren?  Op aanraden van coach Mario (coach voor iets hé) liep ik maar in een "singletje" (voor de niet lopers:  een loop marcelleke).  En met mijn postuur is dat nogal een zicht zenne.  ;-)  But who cares...  Voor de veiligheid had ik deze keer eigen drinken mee.  Op aanraden van Toon (voetbalmakker en een zeer degelijke loper) had ik een boel squeeziekes mee.  En dan konden we vertrekken.  Helaas moest ik de webloglopers laten gaan (mijne andere coach, mijn pa dus, had me ook vlak voor de start benadrukt, eigen tempo te lopen).  Ze gingen echt te snel.  Na 5 km vlug een plasstopke gehouden en net voor de ballon van 4u00 (daar lopen dan tempolopers mee) terug de baan op.  En 't ging goed.  Op de 10 km (was in een lus) zag ik aan de overkant Gert, Katrien en Mario die vroegen hoe het ging.  Awel, duim omhoog, het ging goed.  Daarna ben ik ze niet meer tegengekomen, logisch gezien hun tijden.  Rond de 15 km kreeg ik echter wat pijn in mijn linkerknie en aan mijn dij.  Voor de rest geen klagen en het tempo lag nog goed.  Toen ik naar de finish van de 1e ronde ging liep aan de andere kant de winnaar zijn laatste 5 à 6 km.  De 21 voorbij, een squeezie binnen en even stoppen bij mijn pa om mijn waterflesjes te vullen.  De ballon van 4u00 ging me terug voorbij.  Samen met Koen nb.  Die keek naar mij (weet niet of hij mij kent) met zo'n blik van wat staat die daar te doen.  Tja, kstond daar een praatje met mijn pa te maken en water te vullen.  30 sec. later terug op weg.  Maar ik voelde al dat het zwaar ging worden.  Net toen ik Koen ging bijhalen een moment van zwakte, licht even uit en tja, wandelen...

Maar niet voor lang.  Ik had niet op die gekke hollanders gerekend.  Manlief wat een sfeer kunnen die maken.  Vorig jaar hab ik het al eens getypt.  Arm België  en nu dus weer.  Die brullen, roepen en smeken je om te lopen.  (Komaan joh, 't is ni ver meer.  Excuseer?  'T is nog 17 km...) En als je terug loopt, een OORVERDOVEND applaus.  Van de andere bloggers had ik al gehoord dat ze een krantje hebben met de deelnemerslijst en DIE gebruiken ze dus volop.  Komop Steve, ziet er goed uit.  Komaan Steve, je kan het...  Tja, kan je dan wandelen?  Nee toch.  En hopsa weer een km verder.  Om de 2 km een DJ met opzwepende muziek of een bandje dat aan het spelen is.  Echt de max. die sfeer.   Ik ging helaas altijd iets sneller lopen (buiten tempo) als ik bij hun muziek kwam.  Dan weer eens een lach en een knipoog van een Nederlander langs de kant.  En bij de oudere  generatie zag je gewoon respect uit hun ogen.  Wel dat deed deugd.  En dan verschieten wij dat die met de voetbal een legioen hebben.  Hallo Belgen, misschien moeten we onze andere kant ook maar eens laten zien.  WANT dit was top! 

En ondertussen krabbelde ik verder. De zon was er ook doorgekomen en het werd behoorlijk warm (DANK U MARIO voor de tip van het shirt, was de 3e keer dat ik eraan dacht tijdens de marathon).  De 30 km op 02u52 voorbij.  Een PR leek in de maak.  Maar ik kreeg het steeds moeilijker.  Energie gelletjes gaven me kracht om terug wat verkrampt te lopen.  Ondertussen stopte ik ook bij de drankposten.  Had zo'n beker energiedrank al lopend over mij zitten kappen ipv in mijn mond, dus nu rustig even stoppen opdrinken, en terug weg.  Een stuk sinaasappel.  Kon ik mij 2 km concentreren over hoe dat stukje uit mijn tanden te halen.  :-)  PSV stadion voorbij, 2 bochten om en daar stond mijn pa weer.  Even stoppen.  Stretchen, flesjes vullen een rood gelleke meenemen.  En op naar de 36 km.  Ja, ik moest af en toe wat stappen maar ik wou dat niet te lang doen want ik zou hier niet rond de 5u00 eindigen.  En ik voelde dat het beter kon gaan dan in Rotterdam.  Emotioneel moment en dus ging ik er weer tegenaan.  De toppers van de halve vlogen me voorbij.  En grappige commentaren weer van die Nederlanders.  Proficiat hoor heren, trek jullie niets aan van die snelle van de halve. Dat is toch maar voor mietjes.  Euhm, eigenlijk wel grappig.  Alhoewel ik diep respect heb voor die gasten.  Man, die vlogen.  En dan ging ik het laatste stukje in.  Naar de 40 km.  Gelopen tot aan de 40, de matten over en dan terug stappen om rustig mijn cola gelleke op te slorpen.  Je moet je voorstellen dat je in de Makro een doos cola gummies koopt, die smelt en dat binnenpakt.  Die smaak is het.  Ik ben ne cola flesjes freak maar dit was er toch wel over.  Jakkiebah.  Soit, het ding was binnen en ik, ik ging die laatste twee lopen ongeacht de pijn, kapotheid of eender wat.  En daar ging ik.  Door de winkelstraatjes (wat een mensenmassa), op naar de laatste bochten.  Laatste aanmoediging van mijn pa, je bent er bijna.  Nog ne bocht, een plakkaatje, nog 500 meter.  Katrien die langs de zijnkant staat te roepen: Komaan Steve, je bent er.  Bochtje om en die klok die gaat op 4u29min48sec.  Zelfs zonder bril zag ik dat.  En dan, dan heb je geen seconde nodig om alle registers voor nog 1 keer los te trekken.  Dames en heren: aanschouw de mens die na al die tijd nog een spurt (naar eigen gevoel) uit zijn kas haalt waar Gevaert jaloers op kan zijn.  Vollen bak naar de finish.  D'er zal geen 4u30 op mijn tijd geplakt worden.  De mens naast mij had het ook door en stormde mee naar de finish.  Astemblieft, 4u29min54sec.  Gotcha!  Ik kreeg nog een bedankje omdat ik dien andere had aangezet om te spurten. Netto 4u28min29sec.  Dat is dus een verbetering van mijn PR met 22 min! en dat met een zeer zwakke voorbereiding.  Maar alles van de voorbije weken moest eruit.  Het leven kan soms toch zeer mooi worden.

Nog een paar bloggers gezien achteraf en dan met de pendelbus terug naar het TU sportcentrum voor een lekkere douche en een enorme massage (20 min.)  Alles zat terug los en ik kan vandaag gewoon terug de trap af zelfs.  Zalig.  Het leven kan nog mooier worden.

Ook leuk waren de toffe reacties achteraf.  Mits goed training moet ik volgens één van mijn andere voetbalvrienden toch wel onder de 04u00 kunnen.  Ik weet het niet... Volgend jaar misschien wel terug Eindhoven?  Ik heb Toon kunnen overtuigen op basis van de sfeer die ik heb meegemaakt.  Het walt wel op dat meer en meer Belgen naar het buitenland trekken om marathons te lopen (vnl. Nederland is in trek).  Tja, een beleving van de marathon is toch ook wel de sfeer, want een recreant loopt ook om iets te zien en te horen hé.

Bedankt papa om er weer bij te zijn.  En de steun te zijn om de x-aantal km.
Mario voor de wijze tips en tricks.  Voor Antwerpen 2009 ga ik voluit met je schema!  It's a deal.  (Heb het nu ook wel wat gebruikt maar te weinig hé). PS: mijn pa had je t-shirt nog.  Zal 't je volgende gelegenheid bezorgen.

Slotconclusie: deze mens is tevreden over zijn PR.  En deze mens gaat er nog lopen.  Leuk om al die bloggers te zien, en aan de start te verschijnen.  Dan moet je daar niet alleen staan schilderen.  Tof om ook Katrien eens te ontmoeten, geweldige aanmoediging. thx.

Aan allen die ook liepen, ne dikke proficiat met jullie tijden.  Ik denk dat iedereen daar wel een mega tijd neerzette.

En dan is 't  de komende weken efkes alles voor de voetbal.  Ze hebben weeral gewonnen, met 8-1 deze keer dus mijn basisplaats komt in gevaar.  NOT!

10:31 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

Schitterende prestatie Steve, dikke proficiat, geniet ervan...

Gepost door: Stofke | 13-10-08

Van Harte met U PR !!

Gepost door: Bjorn Paree | 13-10-08

Eindhoven Waauw, een pr met 22 minuten verbeterd.
Ondanks de mindere voorbereiding en Fortis-perikelen.
Je moet het maar doen.
Proficiat !

Gepost door: frank spencer | 13-10-08

proficiat! Amai, proficiat, een mooie tijd gelopen met zo'n voorbereiding en dan nog eens zoveel van je PR eraf, dat is echt klasse!

Gepost door: Julie | 13-10-08

Fantastisch Steve. Wat een verbetering! Voor mij was het een halve! Aan de finish kon ik absoluut niet begrijpen hoe iemand die toer nog eens opnieuw kan doen! Dat is alleen voor helden weggelegd! Respect!!

Gepost door: Homer | 13-10-08

Steve , je bent ne krak ! Je maakte nu de meeste vorderingen . En ik ben dit op mijn blogje vergeten te vermelden ! Sorry , voor de volgende blog !
Begin niet met een marathon voorbereiding de laatste weken ! Het zijn juist de weken en maanden voordien die even belangrijk zijn . Voorbereiding op de voorbereiding !
De volgende keer moet je gaan voor de 4.15 u op z'n minst !!

Gepost door: coach mario | 13-10-08

Proficiat met je PR Hey Steve,
Eindelijk hebben we makaar eens kunnen spreken, nu zal ik je elders wel herkennen. Ik ben nog even blijven wachten achteraf maar ik heb je dus jammer genoeg niet meer gezien. Maar zonder voorbereiding heb je toch wel iets geweldigs gedaan. Doorzettingsvermogen, dat heb je blijkbaar wel. En is het eigenlijk niet net die pijn die de marathon zo aantrekkelijk maakt? Voor mij in ieder geval wel. Die pijn heeft iedereen en dat geeft toch aan dat je iets uitzonderlijks doet. Na het gras maaien voel ik dit niet hoor. Geweldig gedaan jong. By the way, ik heb iemand zien lopen met een Fortis-shirtje en blijkbaar niemand die zich begon op te winden...

Gepost door: Christophe | 13-10-08

Eindhoven proficiat met je PR .. inderdaad, ik wist niet zeker dat jij het was!

Gepost door: Koen | 13-10-08

prachtig gedaan en dan nog een PR,proficiat Steven!!!!!
ttp://www.bloggen.be/funrunner/

Gepost door: Patrick | 13-10-08

Vervolg Zo'n PR amai. Met zo'n form moet er toch nog een 1/2 bij ook. Miss op 11/11 Deinze-Bellem, er komen heel wat bloggers en den eerste traktatie is voor cremke.

Gepost door: cremke | 13-10-08

Alstublieft, efkes 22km van je besttijd af! Dikken bal. Daar kunnen die janetten van den Anderlecht nog iets van leren! :) :ppp

Gepost door: Gert | 13-10-08

wow, wat een stevig PR Steve!!! Héél knap gedaan, proficiat!!

Gepost door: Ruthje | 14-10-08

Weinig meegemaakt ... iemand met zoveel pit zoals jij ,ewel Chapeau Steve !,ik weet niet hoe je dat doorbeten hebt ,met de weinige training juist voor de marathon (door de omstandigheden) en dan nog zo knap lopen ,wel dat verdient respect !!! Dikke proficiat doorbijterke !!!

Gepost door: Katrien | 14-10-08

Alstenblieft Knappe prestatie Steve. Nen dikke proficiat. Respect !

Gepost door: Dirk De Groof | 14-10-08

Proficiat Steve, een verbetering van 22 minuten. Je hebt het moeilijk gehad lees ik, maar dat ben je nu wss al vergeten ..
Mooi verslagje.
Tot de volgende !!!! Die 4u grens kan je zeker !!!

Gepost door: Edith | 18-10-08

De commentaren zijn gesloten.