29-10-08

flanellen benen

of toch iets in die aard.  Weeral een geweldige verkoudheid en ik voel me energieloos.  De intentie om tijdens mijn weekje vakantie te gaan lopen valt dus meer en meer in duigen.  Ik hoop tegen de zondag wel in orde te zijn om te kunnen voetballen (bekijk dat maar als intervaltraining).  Nog efkes doorzieken en dan moet het gedaan zijn.  Zodat ik volgende week terug kan gaan lopen want het kriebelt enorm in de benen.

16:55 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

26-10-08

terug van start

2 weken na de marathon.  Binnenkort begin ik aan een schema voor 10km.  Thx to Mario.  Ondertussen al 2 keer gaan voetballen.  Gevolg van een halve time verleden week: een scheenbeen zo blauw ...  gezellige sport toch die voetbal.  Trap op de knie en prijs.  Vandaag dan maar 20 verplichte minuten meegedaan.  Soit, Anderlecht vernederde Mechelen (sorry Gert) en dat maakte het weekend zeer ok. 

Minder leuk nieuws.  Tav verleden jaar werd de Gaston Roelands wedstrijd een week naarvoor geschoven, dus kan ik die dit jaar niet meedoen.  Zeer jammer.  Nu op zoek naar een andere loopwedstrijd dus.

 

17:06 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

13-10-08

Marathon van Eindhoven 2008

Marathon Eindhoven 006 voor web  3e marathon... weining training gedaan dus de grote vraag die ik me al een tijdje stelde was...  Ga ik hier deftig uitkomen?  Uitdoen, altijd.  Maar hoe hé.  'T viel nog redelijk mee.

We (ik met mijn pa) vertrokken om 7u30 richting onze noorderburen in Eindhoven.  Auto geparkeerd aan het TU sportcentrum.  En dan met de pendelbus richting beursgebouw.  Geweldig eigenlijk.  De auto staat op een veilige plaats, bewaakt en het kost niks.  Loopnummer ophalen en dan op zoek naar de andere bloggers.  Aan de parkeergarage vonden we ze dan terug.  Die garage is ONGELOOFLIJK.  Daar kan geen auto in en je geraakt daar alleen in als je loper bent.  Binnenin is alles per 1000 nummers georganiseerd.  Je kan dan nog een zak afgeven of wat kleren.  Daar komt een plastieken zak aan en dan gaat het aan het hek.  Echt knap.  En wie geen loopzaken heeft die dag, komt er niet in. 

De webloglopers.  Die stonden met zijn allen aan de parkeergarage.  Eindelijk ontmoette ik Christophe in levende lijve.  Na 2-tal jaren bloggen en mailen mocht dat wel eens gaan gebeuren.  Allemaal op de foto en dan naar de start.  Man, ik was zenuwachtig.  De grote vraag bleef voor mij... Zou ik last krijgen van krampen (Rotterdam, vaak tijdens training) en hoe ging ik de weinige training verteren?  Op aanraden van coach Mario (coach voor iets hé) liep ik maar in een "singletje" (voor de niet lopers:  een loop marcelleke).  En met mijn postuur is dat nogal een zicht zenne.  ;-)  But who cares...  Voor de veiligheid had ik deze keer eigen drinken mee.  Op aanraden van Toon (voetbalmakker en een zeer degelijke loper) had ik een boel squeeziekes mee.  En dan konden we vertrekken.  Helaas moest ik de webloglopers laten gaan (mijne andere coach, mijn pa dus, had me ook vlak voor de start benadrukt, eigen tempo te lopen).  Ze gingen echt te snel.  Na 5 km vlug een plasstopke gehouden en net voor de ballon van 4u00 (daar lopen dan tempolopers mee) terug de baan op.  En 't ging goed.  Op de 10 km (was in een lus) zag ik aan de overkant Gert, Katrien en Mario die vroegen hoe het ging.  Awel, duim omhoog, het ging goed.  Daarna ben ik ze niet meer tegengekomen, logisch gezien hun tijden.  Rond de 15 km kreeg ik echter wat pijn in mijn linkerknie en aan mijn dij.  Voor de rest geen klagen en het tempo lag nog goed.  Toen ik naar de finish van de 1e ronde ging liep aan de andere kant de winnaar zijn laatste 5 à 6 km.  De 21 voorbij, een squeezie binnen en even stoppen bij mijn pa om mijn waterflesjes te vullen.  De ballon van 4u00 ging me terug voorbij.  Samen met Koen nb.  Die keek naar mij (weet niet of hij mij kent) met zo'n blik van wat staat die daar te doen.  Tja, kstond daar een praatje met mijn pa te maken en water te vullen.  30 sec. later terug op weg.  Maar ik voelde al dat het zwaar ging worden.  Net toen ik Koen ging bijhalen een moment van zwakte, licht even uit en tja, wandelen...

Maar niet voor lang.  Ik had niet op die gekke hollanders gerekend.  Manlief wat een sfeer kunnen die maken.  Vorig jaar hab ik het al eens getypt.  Arm België  en nu dus weer.  Die brullen, roepen en smeken je om te lopen.  (Komaan joh, 't is ni ver meer.  Excuseer?  'T is nog 17 km...) En als je terug loopt, een OORVERDOVEND applaus.  Van de andere bloggers had ik al gehoord dat ze een krantje hebben met de deelnemerslijst en DIE gebruiken ze dus volop.  Komop Steve, ziet er goed uit.  Komaan Steve, je kan het...  Tja, kan je dan wandelen?  Nee toch.  En hopsa weer een km verder.  Om de 2 km een DJ met opzwepende muziek of een bandje dat aan het spelen is.  Echt de max. die sfeer.   Ik ging helaas altijd iets sneller lopen (buiten tempo) als ik bij hun muziek kwam.  Dan weer eens een lach en een knipoog van een Nederlander langs de kant.  En bij de oudere  generatie zag je gewoon respect uit hun ogen.  Wel dat deed deugd.  En dan verschieten wij dat die met de voetbal een legioen hebben.  Hallo Belgen, misschien moeten we onze andere kant ook maar eens laten zien.  WANT dit was top! 

En ondertussen krabbelde ik verder. De zon was er ook doorgekomen en het werd behoorlijk warm (DANK U MARIO voor de tip van het shirt, was de 3e keer dat ik eraan dacht tijdens de marathon).  De 30 km op 02u52 voorbij.  Een PR leek in de maak.  Maar ik kreeg het steeds moeilijker.  Energie gelletjes gaven me kracht om terug wat verkrampt te lopen.  Ondertussen stopte ik ook bij de drankposten.  Had zo'n beker energiedrank al lopend over mij zitten kappen ipv in mijn mond, dus nu rustig even stoppen opdrinken, en terug weg.  Een stuk sinaasappel.  Kon ik mij 2 km concentreren over hoe dat stukje uit mijn tanden te halen.  :-)  PSV stadion voorbij, 2 bochten om en daar stond mijn pa weer.  Even stoppen.  Stretchen, flesjes vullen een rood gelleke meenemen.  En op naar de 36 km.  Ja, ik moest af en toe wat stappen maar ik wou dat niet te lang doen want ik zou hier niet rond de 5u00 eindigen.  En ik voelde dat het beter kon gaan dan in Rotterdam.  Emotioneel moment en dus ging ik er weer tegenaan.  De toppers van de halve vlogen me voorbij.  En grappige commentaren weer van die Nederlanders.  Proficiat hoor heren, trek jullie niets aan van die snelle van de halve. Dat is toch maar voor mietjes.  Euhm, eigenlijk wel grappig.  Alhoewel ik diep respect heb voor die gasten.  Man, die vlogen.  En dan ging ik het laatste stukje in.  Naar de 40 km.  Gelopen tot aan de 40, de matten over en dan terug stappen om rustig mijn cola gelleke op te slorpen.  Je moet je voorstellen dat je in de Makro een doos cola gummies koopt, die smelt en dat binnenpakt.  Die smaak is het.  Ik ben ne cola flesjes freak maar dit was er toch wel over.  Jakkiebah.  Soit, het ding was binnen en ik, ik ging die laatste twee lopen ongeacht de pijn, kapotheid of eender wat.  En daar ging ik.  Door de winkelstraatjes (wat een mensenmassa), op naar de laatste bochten.  Laatste aanmoediging van mijn pa, je bent er bijna.  Nog ne bocht, een plakkaatje, nog 500 meter.  Katrien die langs de zijnkant staat te roepen: Komaan Steve, je bent er.  Bochtje om en die klok die gaat op 4u29min48sec.  Zelfs zonder bril zag ik dat.  En dan, dan heb je geen seconde nodig om alle registers voor nog 1 keer los te trekken.  Dames en heren: aanschouw de mens die na al die tijd nog een spurt (naar eigen gevoel) uit zijn kas haalt waar Gevaert jaloers op kan zijn.  Vollen bak naar de finish.  D'er zal geen 4u30 op mijn tijd geplakt worden.  De mens naast mij had het ook door en stormde mee naar de finish.  Astemblieft, 4u29min54sec.  Gotcha!  Ik kreeg nog een bedankje omdat ik dien andere had aangezet om te spurten. Netto 4u28min29sec.  Dat is dus een verbetering van mijn PR met 22 min! en dat met een zeer zwakke voorbereiding.  Maar alles van de voorbije weken moest eruit.  Het leven kan soms toch zeer mooi worden.

Nog een paar bloggers gezien achteraf en dan met de pendelbus terug naar het TU sportcentrum voor een lekkere douche en een enorme massage (20 min.)  Alles zat terug los en ik kan vandaag gewoon terug de trap af zelfs.  Zalig.  Het leven kan nog mooier worden.

Ook leuk waren de toffe reacties achteraf.  Mits goed training moet ik volgens één van mijn andere voetbalvrienden toch wel onder de 04u00 kunnen.  Ik weet het niet... Volgend jaar misschien wel terug Eindhoven?  Ik heb Toon kunnen overtuigen op basis van de sfeer die ik heb meegemaakt.  Het walt wel op dat meer en meer Belgen naar het buitenland trekken om marathons te lopen (vnl. Nederland is in trek).  Tja, een beleving van de marathon is toch ook wel de sfeer, want een recreant loopt ook om iets te zien en te horen hé.

Bedankt papa om er weer bij te zijn.  En de steun te zijn om de x-aantal km.
Mario voor de wijze tips en tricks.  Voor Antwerpen 2009 ga ik voluit met je schema!  It's a deal.  (Heb het nu ook wel wat gebruikt maar te weinig hé). PS: mijn pa had je t-shirt nog.  Zal 't je volgende gelegenheid bezorgen.

Slotconclusie: deze mens is tevreden over zijn PR.  En deze mens gaat er nog lopen.  Leuk om al die bloggers te zien, en aan de start te verschijnen.  Dan moet je daar niet alleen staan schilderen.  Tof om ook Katrien eens te ontmoeten, geweldige aanmoediging. thx.

Aan allen die ook liepen, ne dikke proficiat met jullie tijden.  Ik denk dat iedereen daar wel een mega tijd neerzette.

En dan is 't  de komende weken efkes alles voor de voetbal.  Ze hebben weeral gewonnen, met 8-1 deze keer dus mijn basisplaats komt in gevaar.  NOT!

10:31 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

08-10-08

startbewijs EINDELIJK aangekomen.

Door de hetze van de bank... even geen tijd gehad om te posten.   Nu, dat idee van dat Fortis broekske ga ik na wijs beraadslagen (ik wist toen nog niet wat er allemaal ging gebeuren) NIET aandoen.  Zou niet willen dat een freaky hollander mijn kop inslaagt omdat hij een paar miljoen kwijt is.  Dus een dezer naar de loopwinkel voor een nieuw broekske te kopen.

Soit, heb nog een keertje 6 km gelopen op maratontempo.  Waarom maar 6?  Omdat ik zondag NIET had geslapen.  Tja, je zou voor minder als je zo'n nieuws over je bedrijf krijgt.  En ineens voelde ik me ook zoals die anderen waar je van hoort:  In bedrijf X gaan 600 banen geschrapt worden.  Niet leuk eigenlijk.  Ten 2e: je hebt 7 jaar voor dat bedrijf geknokt en eigenlijk voelt dat aan als een mokerslag.  Heel raar.  Maar na maandag was ik al terug wat de oude.  Anywy, weinig tot geen slaap en tja, dan gaat het lopen niet hé.

Komt nog bij dat mij Polar zijn batterijke op is.  Weet er iemand of je dit gewoon bij de horlogewinkel kan laten veranderen?

En mijn startbewijs is er.  Holé hola: nummer 1517.  Heb ook gemerkt dat ze vanuit EIndhoven een mail hebben rondgestuurt betreffende de niet aangekomen nummers.  Tja, ik heb die mensen tot gisteren zitten mailen...

Tot zondag iedereen.

Maar wie weet waar af te spreken?  Garage onder het hotel waar de meesten slapen vermoed ik maar waar is dat?  Welk hotel.

21:59 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

05-10-08

conditie ok?

Gisteren nog eens een training gedaan.

12 km in 1u06 met een hartslag gem. 148.  Ik loop dus met een gem. snelheid van 10,9.  zonder echt in het rood te gaan.  Maw: ik zit goed naar mijn doen desondanks de weinige trainingen.  Op tijd gaan slapen volgende week en dan moet het wel lukken om iets van mijn pr af te doen.  We duimen dus voor degelijk weer, geen krampen en goede benen.  Maar dat geldt voor iedereen natuurlijk.  Ik kijk er wel naar uit.  Nu de miserie rond mijn werkgever nog altijd niet van de baan is, kan een positieve loopervaring wel een enorme positieve boost geven.

Triestig al het nieuws rond Fortis.  Om eerlijk te zijn, als je alles leest en hoort dan krijg je als werknemer een klap.  Gene degout maar wel een verdrietig gevoel.  Want draai of keer het, ik ben zeer fier om voor deze werkgever te werken.  Dus mijne outfit is gekozen voor Eindhoven.  Mijn Fortis broek en shirt! Maar ik doe het bloggersshirt erover aan.  En die hollanders mogen denken wat ze willen.  Bekijk het als een statement van een fiere Belgische werknemer.  Na regen komt altijd de zon.  Ik ben zeer benieuwd wat de dag morgen brengt.  'T is te hopen dat het allemaal wel meevalt.  Wat wel ok is, dat de klanten ons niets verwijten.  Hopelijk vanavond terug een oplossing.  Ok, we zijn niet meer een grote boom, maar dan zullen we op termijn ook minder wind vangen! 

Terug naar 't lopen nu.  We geven er volgende week een lap op.  Veel succes aan hen die nu aan het lopen zijn.  Knap, dat jullie dit met dit weer tot het bittere einde gaan.  Doen, hier heb je maanden voor getraind.

Veel succes aan al

 

12:42 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-10-08

training

Gisteren de planning opgenomen om een duurtraining te doen.  28 km gelopen in 2u37 gem. hartslag 149.  Daar ben ik eigenlijk wel tevreden over.  Nu maar hopen dat deze vorm er ook is in Eindhove, dan durf ik terug over 4u30 denken.

 

 

14:34 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |