23-03-09

en weeral blessure

'T wil gewoon ni lukken...

Nu heb ik het genoegen om met een scheenbeenvliesontsteking kennis te maken.  Als je dat woord met scrabble kan leggen, ben je binnen voor de rest van je leven!  Helaas moet ik volgende maand een marathon aanpakken en DUS heb ik de pest aan het woord.  'T is nu dus rusten, ijs leggen en ontstekingsremmers nemen.  En maar hopen om binnenkort lichtjes aan terug te beginnen en een paar duurloopjes als training doen.  Een tijd lopen heb ik dus opgegeven...  weeral dus.  'T wil gewoon ni lukken om eens zorgeloos aan een voorbereiding te kunnen werken.  Hopelijk lukt het voor de marathon van Firenze wel.  Alles is geboekt en betaald dus dat is een enorm vooruitzicht tegen november!

Pech, alweer dus.  Ik deed mee op een veiling voor het goede doel.  Kom op tegen kanker (momenteel hang ik aaneen van de goede doelen (Wim, Mario, KOTK) Bon, ik had dus geboden voor de spikes, poster en gesigneerde foto van Rik Ceulemans.  Nu had ik maar 15e geboden met een idee in het hoofd om uiteindelijk indien nodig nog hoger te bieden.  Word ik op vrijdagochtend toch wel overboden met 50 cent.  Yep, je leest het goed hé, 50 cent!!!  En gezien ik dus werk op vrijdag en dan geen privé zaken doe, lees ik 's avonds mijn mail en patat prijs.  Verloren met 50 cent!

Leuker nieuws:  Mijn ploeg staat op de 2e plaats.  Betekent dat we nu dus over gaan, helaas geen kampioen.  En ik kijk toe, pijnlijk! 
Nog leuker nieuws: Anderlecht staat 1e in de competitie.  En ja, we spelen slecht maar ik amuseer me wel.  Zelfs op de KV.  In het KV vak met achter mij Gert S. die mij nauwlettend in het oog hield???  haha, 't was triestig van RSCA, maar 't was wel pure fun op de KV.  PS: Ben blijven plakken tot kwart voor den twaalven Gert.  Was later thuis dan als ik van Anderlecht kom.

Maar het toffe van het verhaal.  Door 't lopen en 't bloggen leerde ik dus oa Gert kennen en zie we zaten (hij als KV en ik als RSCA supporter) vrolijk pinten te pakken na de wedstrijd.  Tof gewoon en moet zeker kunnen.

Grtz.

21:39 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

10-03-09

training en drama

Ik voelde het zondag al tijdens de opwarming van de voetbal.   Pijn in mijn linkerscheenbeen. 10 km dus in 6 min de km.  Het werden er 8 + 1 uitloopkm.  Na 3km kwam de pijn weer serieus hard op.  Dus toch maar gestopt na 8 km (ik kwam toen terug voorbij thuis gelopen.  De vrees voor een scheenbeenontsteking is dus niet ongegrond.

Het resultaat van vandaag:
8km in 43 min 31 sec. gem. hartslag 150.

Leuker vooruitzicht.  De inschrijving voor de marathon van Firenze is in orde.  Startnummer 6006.  Vlucht geboekt en betaald, marathon betaald, hotel ook in orde.  't Zal een heel toffe maand november worden.  Ik kijk er nu al naar uit. 

 

21:16 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

05-03-09

dinsdagtraining

Ziezo. Dinsdag was het via het schema van Mario tijd om 10 km in 5 min 30 per km te doen.  'T ging nog altijd niet zoals verwacht maar bon: ik ben ervan overtuigd dat het tegen april beter zal zijn.

Goed de 10 km dus: 55 min 16 sec.  Dus dat zat goed MAAR die hartslag zat SLECHT (alweer) gem. 153! En toch wel wat opkomende pijn aan het scheenbeen zorgt voor ??? Niet goed dus.  Bon, vanavond was de bedoeling volgens schema om een 12 km met versnellingen te doen maar ik was pas thuis om 20u00 en moest nog eten.  Komt er nog bij dat ik dus met die 'vrij lichte' pijn aan mijn scheenbeen rondloop, dus besluit is om vanavond extra rust te nemen. 

Nog even iets anders: het is tijd voor RECLAME.
Er zijn 2 bekenden (voor mij althans) die een goed doel voor ogen hebben en ik maak graag reclame.  Toeval of niet deze twee lopers kennen elkaar niet, maar gaan quasi hetzelfde presteren nl 100 km lopen voor een goed doel.
Vooreerst hebben we onze Mario, hij loopt de 100 km voor Make-A-Wish.
En dan hebben we Wim (mijn voormalige directeur en ook DE man die mij aan het lopen bracht en liet stoppen met roken!), die OOK de 100 km gaat lopen, alleen heeft hij daar nog een tijdslimiet opgezet.  In 15u nota bene.  Wim loopt voor een hart voor de Filipijnen.

En ze gaan allebei lopen ...  tijdens de DODENTOCHT in Bornem.  Ik heb die vorig jaar gestapt en wil die ooit ook eens lopen maar dat is voor in de verre toekomst!  In ieder geval veel respect voor deze 2 cracken met een goed hart.  Ik denk dat ik wel eens ga afzakken op 15 augustus in de vroege ochtend naar het verre Bornem en omstreken om die mannen een hart onder de loopschoen te steken.

In de linkerkolom vind je hun links!  Zeker een kijkje nemen op hun blog. 

21:35 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

02-03-09

Trainingskes

Zaterdag 16 km gelopen in 1u28 met een gemiddelde hartslag van 158. tegen 10,9 km/u dus. En dus  6 min/km

Vandaag maandag 2 maart 6 km met versnellingen op 30 minuten en gem. hartslag 150. 12 km/u maar nu 5 min/km. 
Ik moet wel toegeven dat de goede vorm nog ver weg is...  'T deed pijn en ik was vandaag blij terug thuis te zijn. 

Het zal dus efkes doorbijten worden en hopen op een snelle vooruitgang van de fysieke toestand.  Maar de reken ik eigenlijk wel op.  Morgen 10 km aan 5min30.  Ben benieuwd of mijn hartslag op peil blijft. 

 

23:42 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |