13-04-09

30 km op pasen

Gisteren mijn ultieme test voor de marathon.  Een 30 km.  Ik loop dan 2 ronden van 15 km.  Als ik meerdere keren thuis passeer, is de kans veel te groot om vroeger te stoppen en als ik op 7,5 km van huis zit, tja, dan moet ik wel terug hé.  Alleen staat er zo halverwege een verkeerslicht op de Brebabaan en dat verkeerslicht heeft iets tegen mij.  Springt altijd voor mijn neus op rood en daar sta je dan hé.  De 4e keer aan eht licht deed het veel pijn, ik geraakte niet meer in mijn ritme, had al wat verzuring en heb dus nog 2 km serieus afgezien.  Desondanks: 30 km in 2u54 met een gem. hartslag van 140 en een max. van 159 (dat was bij het oplopen van een brug).  Dus dat zit denk ik al bij al wel goed.

'S avonds naar Anderlecht - Brugge geweest en zoals verwacht waren we veel te sterk voor de Bruhe...  (je zal er maar supporter van zijn, triestig voor Bruhe).  Maar goed voor Anderlecht, enfin, kheb goed gelachen en veel geroepen.  Alleen met het terug naar de auto te wandelen eventjes vooruit moeten lopen voor de groep voor een kleinen maar zeer belangrijke en dringende pauze en dan kreeg ik daar met dat lopen echt serieus weer pijn aan mijn scheenbeen.  Doemme.  Dus bij het thuiskomen nog 2 uur met ijs op mijn been gezeten.  Vandaag paasmaandag, rustdag dus.

Ten vroegste donderdag loop ik nog een 10 km.  En zondag trek ik naar Oostende.  Ik wou er eerst niet lopen (te diocht bij de marathon) maar als je startnummer 80 krijgt...

De 20 km van Brussel staat ook op het programma.  ALs je daar een jaar mist, kan je het bijna vergeten om terug aan een startnummer te geraken, vandaar mijn plan om daar mee te doen.  De rest van de wedstrijden ga ik, denk ik, best links laten liggen (met pijn in het hart) om de blessures te laten genezen.  Het zou jammer zijn om de marathon van Firenze in gevaar te brengen in november door kleine wedstrijden te blijven lopen.

10:19 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Knappe training op alle vlakken, heel veel succes nog, en ik duim met je mee dat dat scheenbeen zich wat koest houdt!

Gepost door: Wendy | 13-04-09

Goe bezig ... en tot in Oostende (normaal gezien)

Gepost door: etienne | 13-04-09

Mooie wedstrijdjes in het vooruitzicht...succes.

Gepost door: natalie | 13-04-09

Sterk Amai Steveke. Sterk bezig jongen. En goed van den Anderlecht he !!! Idd. Ik krijg geen startnummer vast voor de 20km van Brussel ! Doemme he !

Gepost door: Dirk De Groofd | 15-04-09

30 km in 2.54h is een mooie training, voor mij is dat iets te vlug. Succes in Antwerpen. En ja, een goeie dag zorgt al gauw voor dat extra energie op de dag van de marathon. Rustig lopen, niks forceren en met jou training kom je er wel.

Gepost door: Edith | 15-04-09

De commentaren zijn gesloten.