19-04-09

Oostende Run

Vandaag was het zowat een kleine test voor de marathon.  De 10 km van Oostende...  Persoonlijk vind ik het een heel toffe wedstrijd. Meestal is deze wedstrijd in juli maar dit jaar dus niet.  En omdat ik vorig jaar 46 min 34 liep (bruto tijd) kreeg ik dit jaar nummer 80!  Dat is dus voor mij een grote reden om naar Oostende te trekken en voor het eerst in mijn leven in een vakje achter de toppers te mogen starten. 

Ik heb nog steeds last van de scheenbeenvliesontsteking maar het is niet in die aard om het lopen volledig te laten.  Bon, komt ook nog bij dat Mario me de raad gaf om om marathontempo te lopen maar daar zou ik al problemen mee krijgen.  Dat wist ik al toen ik mijn schema kreeg.  Ik zou dat wel willen doen, maar ik kan dat gewoonweg niet. Competitieve in mij zorgt daarvoor. 

Terug naar de wedstrijd...  HET voordeel van zo'n laag nummer.  Je moet niet een halfuur op voorhand aan de start staan te drummen.  Nee, je loopt gewoon warm tussen de toppers en je gaat 10 tot  5 minuutjes op voorhand in je vak staan.  Zalig gewoon.  Dan wordt de meute achter je losgelaten waardoor het nog 30 sec. drummen is en dan knal en ben je weg.  En nog een voordeel, meteen in tempo.  Ah ja, de rest loopt toch sneller als ik :-).  Geen gedrum.  Echt wel goed.  Komt er wel bij dat ik km 1 in 3min30 deed...  Kwist toen al dat ik veel te snel ging, dus wat tempo geminderd maar op de 4 km zat ik qua tijd echt nog goed 20 min en een beetje.  Maar ik had echt wel last.  Veel te hoge hartslag 169 à 170.  En ik kreeg die niet naar beneden natuurlijk.  Ik werd net voor de 5 km door een bekende uit Brasschaat, Jo ingehaald maar 't viel me op dat die niet echt veel van mij wegliep en wonder boven wonder vanaf km 6 naar 7 begon ik echt een lekker tempo te lopen.  Dan de dijk op en daar 'yep, we waren aan de zee', volle wind op kop en geen klein beetje.  Maar ik ging er lekker door.  Ok, d'er waren er een hoop die mij voorbij snelden, maar ik bleef rustig tempo houden.  Liep zelfs dichter naar Jo toe.  Laatste rechte lijn waar mijn pa riep dat ik alles uit de kast moest halen om onder de 45 min te blijven...  Alsof dat dat nog niet het geval was, steken in mijn zij van hier tot in ...  de Noordzee zullen we maar zeggen. Afgeklokt op 44min53 sec. met een gem. hartslag van 171. Vlak achter Jo. Op een 317e plaats. De hoge hartslag is natuurlijk niet goed (maar ik wist dat het maar voor 10 km was en ondertussen lees: ervaring dan maar, kan ik dat wat plaatsen dus kan ik mijn lichaam meer en meer en beter inschatten).  Maar de tijd, daar was ik wel tevreden over.  De voorbije maanden best wel last van blessures gehad, nu nog trouwens, dus weinig training en je voelt dat toch ook wel tijdens het lopen, en echt aangenaam lopen is het nu ook weer niet.  Zo'n drukkend gevoel aan mijn scheenbeen, precies dat er ene een trap op heeft gegeven.  Maar dus niet van die aard dat ik schreeuwend van de pijn moet stoppen. 

Ik ging er dus vanuit dat ik vorig jaar ne halve minuut sneller was MAAR grote verbazing toen ik thuiskwam:  EEN NIEUW PR 
Ik was gewoon een pak sneller dan vorig jaar in Oostende. Bijna een volle minuut!  Mijn netto tijd is ook nog iets scherper dan zelf geklokt en ik eindig als 317e tav vorig jaar 444e.   Dik tevreden dus en volop uitkijkend naar volgend weekend dus!
En ik heb echt het idee dat ik mits goede training en stoppen met voetbal (nog niet voor direct) nog betere tijden moet kunnen lopen, niet?

En dan nog de vraag van 1 miljoen, wie had er een webloglopersshirt aan?  Hij stond ook vrij ver vanvoor, zo'n 3 à 4 rijen acher mij dus ik kon zijn naam niet vragen.  En eindigde volgens mij toch rond de 46 à 47 minuten....  Laat 't me maar weten.  Ik gok trouwens op Etienne Devillage MAAR ben daar nenit zeker van, vorig jaar had hij een zonnebril op! Stoer

Grtz
Steve

 

23:25 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Ikke? Ik stond ook in dat vak (met het bloggers T-shirt)maar u heb ik niet gezien. U bent te snel. Mijn eindtijd was 45'12". Ook al beter dan vorig jaar! Proficiat met uw prachtige prestatie.

Gepost door: etienne | 20-04-09

hartslag die hartslag is zeker niet te hoog voor een 10j hé ... proficiat met je mooie eindtijd!

Gepost door: geert | 20-04-09

Woaaaw !! goe bezeig Steve ! Oostende is wel je ding hé verleden jaar liep je daar ook al zo schitterend , PROFICIAT !!!!!!

Gepost door: Katrien | 20-04-09

Proficiat met je pr!! Heel veel succes alvast voor volgende week!!

Gepost door: Wendy | 20-04-09

Proficiat met je PR, Fré eindigde 41ste maar denk niet dat die een weblogshirt aanhad

Gepost door: Stofke | 20-04-09

profficiat !! Je hebt een schitterende tijd gelopen ! Maar waarom ik je de raad gaf om niet door te lopen is , omdat je nu wel afvalstoffen aagemaakt hebt , en die blijven een tijdje in je spieren aanwezig ! Dit kan krampen veroorzaken tijdens je marathon !!
Wat doe je nu best deze week . Stretch regelmatig !! zo een 3 - 4 x per dag een klein beetje ! Niet forceren he ! geen pijnen uitlokken ! en loop gerust elke dag tot de training van donderdag een 2 - 3 km zeer rustig , echt traag of wandel een 6 - 7 km + stretchen . Ik verkies lopen !!
je vitamine niet vergeten ! !!
Je zal op deze manier zonder kleerscheuren aan de start staan !!
Onder de 4 u ZAL JIJ HALEN !! Drink voldoende !! Goed carboloden .....Allemaal dingen die je al verteld zijn , toch ? Anders mailen voor een supper snel antwoord !!

Nogmaals ...prima gelopen ! En versta heel goed de drive om in de thuisbasis door te lopen ! je bent geen uitzondering !! :-)

Gepost door: coach mario | 20-04-09

NEN DIKKE PROFICIAT Amai, en wat een tijd joh ! Schitterend ! En op voor die marathon ONDER de vier uur he ! Succes

Gepost door: Dirk De Groof | 21-04-09

De commentaren zijn gesloten.