01-06-09

Brussel 20 km

Zoals gewoonlijk was het warm, WARM, en nog WARMER  dan ik had vermoed.

Een parkeerplaats had ik op minder dan een km van de finish dus de dag begon al goed.  Een aantal bloggers kwam ik tegen in het Jubelpark: Edith, Frank, Jan Schockaert en met Christophe had ik afgesproken dus die ging ik sowieso tegenkomen.

Nog een halfuurtje bakken in de zon (luisterend naar de Bolero en ons volkslied), de gebruikelijke bom boven het Jubelpark en weg waren we.  Nog voor de tijdsstart was ik al 2 squeeziekes kwijt (ééntje nog kunnen redden van een gewisse vertrappeling) en dan maar boksen tegen de warmte en de massa.  De tunneltjes waren zwaarder dan ooit tevoren.  Hartslag ging weer de hoogte in naar 170 en dus nam ik weer een drastisch besluit.  De handrem op en echt niet voor een tijd lopen (het doel was toch iets beter te doen als vorig jaar 1u53).  Al joggend liep ik tussen de snelle massa.  Maar rondom mij ging de massa ook niet vooruit.  Dus ik was niet de enige met problemen...  Het bos was dan weer het moment voor velen om gas te geven, ik besloot mijn hartslag op 160 te houden.  In het bos Koen tegengekomen, klein woordje gewisseld en verder.  Na 10 km zat ik blijkbaar nog mooi op schema om onder de 1u50 te duiken... 

Na 13 km mijn resterende squeezie genomen (ik liep er dan ook al een uur mee in mijn hand).  En dan al de eerste slachtoffers van de warmte zien liggen langs de kant.  Het moet gezegd, velen begonnen te wandelen op een stuk dat eigenlijk niet eens omhoog ging.  Maar ook ik ging voor de bijl.  De "duivelse" Tervurenlaan (straks nog wel in mijn droom ook vermoedelijk).  Aan de Spa verpozing, koos ik ervoor om al wandelend mijn flesje water op te drinken.  k Had echt even rust nodig en wou niet op de grond gaan neerkwakken.  Knam me voor om max. 1 min 30 te wandelen.  En ik werd zowaar gepasseerd door 2 balonnen van 1u50...  Geen vermoeden gehad dat ik daarvoor liep DUS ...  gas erop en die balonnen terugpakken.  1,5 km voor het einde ben ik er voorbij gegaan en dan in rechte lijn naar de finish (met een kort bochtje weliswaar) en hopsa ik dook in deze helse omstandigheden onder de 1u50.  Meer bepaald 1u49min17sec.  40 seconden trager dan mijn besttijd.  Had ik dus niet gewandeld... maar bon ik ben best tevreden.  Kheb afgezien en ervan genoten en dat is dus de bedoeling hé. 

Maar ik begrijp nog steeds niet wat mensen ertoe aanzet om zo door te gaan dat het licht uitgaat.  Ik vraag me af waarom?  Is het dat dan waard?  Het risico nemen dat je je familie niet meer terugziet 's avonds om toch maar een poging ondernomente hebben om bij de eerrste 1000 te eindigen?  Kan je dan nog genieten van een loopwedstrijd?  Nee toch...

00:04 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

zeer knappe prestatie Steve! proficiat!

Gepost door: Ruthje | 01-06-09

Goed gedaan Steve. Toch 1 kampioen bij het Anderlecht legioen! :) Volgende keer als we samen ergens lopen proberen we om af te spreken hé.

Gepost door: Gert | 01-06-09

Mooie prestatie hoor Steve...knap staaltje karakter getoond. Dit is een Pr waard in dit warme weer. Proficiat.

Gepost door: natalie | 01-06-09

Proficiat!!!!

Gepost door: Wendy | 01-06-09

Brussel Proficiat met je knappe tijd. Ik heb er ook eentje zien liggen op de Tervurenlaan die helemaal knock out was. Hopelijk is het goedgekomen.

Gepost door: harmsie | 01-06-09

proficiat Proficiat Steve, goed, maar vooral heel verstandig gelopen. Ik schreef het vorige week al na Luxemburg en herhaal het nu opnieuw: te veel mensen starten onvoorbereid en ongetraind aan zo'n lange afstanden. En zeker in zo'n hitte is dat onverantwoord. Jij hebt naar je lichaam geluisterd gisteren, en daarvoor alleen al mag je heel trots zijn!

Gepost door: Julie | 01-06-09

zeer verstandig gelopen ! Hier mag je zeer fier op zijn !! profficiat !!

Gepost door: coach mario | 01-06-09

Heel wijze woorden op het einde, ik denk dat vele zich willen spiegelen aan anderen en daar de grootste oorzaak zit, gewoon je eigen zijn en sporten voor je plezier en tot je eigen limiet. Verstandig gelopen trouwens...

Gepost door: Stofke | 01-06-09

sjiek jong ! dikke proficiat !!

Gepost door: Katrien | 01-06-09

je hebt jezelf weer bewezen ! In deze omstandigheden toch nog zo doorzetten , vraagt om veel karakter .
Julie heeft het ook al gezegd . Onvoorbereid aan zo'n afstanden beginnen is om problemen vragen . langs de andere kant , is een uitdaging altijd iets waar een vraagteken rond hangt . op die 25000 starters zijn er misschien 5000 die helemaal niet voorbereid waren . De helft ervan geraakt in echte problemen . Maar er is ook nog een andere helft die dan niet echt opvald dat ze onvoorbereid zijn , maar toch geslaagd zijn ! Dus hun uitdaging is een succes geworden !
Ik vind dat ze bij iedere lange afstandwedstrijd een dokters onderzoek moest plaatsvinden. Daar kon al veel vermeden worden . Mensen met te hoge collestorol of suiker hebben hier soms geen weet van maar krijgen de rekening gepresenteerd in z'n wedstrijden !! Ik vermoed dat de oorzaak meer daar te zoeken is !

Gepost door: coach mario | 08-06-09

Proficiat Sterk en slim gelopen !!! Knap gedaan !

Gepost door: Dirk De Groof | 16-06-09

De commentaren zijn gesloten.