22-07-09

Zware training

Broeiheet was het gisteren op de nationale feestdag.  Traditioneel loop ik dan tot bij mijn schoonouders.  Meestal 's morgens maar gisteren dus vertrokken tegen 12u30. Schoonbroer werd 22 en was alleen thuis.  We offerden ons dus op om hem zijn verjaardag te laten vieren.  Nathalie met de kids kwamen mij voorbij na 4 km.  Altijd leuk om dan Charlotte half uit het venster te zien hangen en 2 kindjes iets horen roepen dat als volgt gaat:  "Papa, Whiaoyerbhsd" Juist dus.  Even waaien en een handkusje en een uur en 20 minuten zou ik ze dan terug zien. Warm dus maar ik had water en een gelleke bij.  Terwijl goed op de hartslag aan het letten.  En genieten want eigenlijk geen pijn aan de benen!  Yes! Zalig gevoel.  Stukken op de baan lopen was dan weer wat minder genieten maar andere stukken op een fietspad tussen de velden was dan weer leuk.  1u38 en gem. hartslag van 155.  Tevreden dus.

Vandaag 22 juli even gaan fietsen.  21 km in 50 min 33sec met gemvan 131 hartslag.  Vertrokken met droog weer tegen 20u30.  Maar al halfweg de eerste druppels gevoeld.  En ook mega veel wind.  Sommige stukken was het echt boenken tegen die wind.  Aangekomen in wat hardere regen.  Maar door de warmte deed dat wel deugd eigenlijk.  Ik heb meteen ook mijn nieuwe broek getest.  Vandaag gekocht in Decathlon (zodat ik mijn triatlon pak niet altijd moet aandoen).  Manlief, precies ne pamper in mijn broek. 

Nog even Mario (juist terug uit verlof en al meteen aan ons aan 't denken) bedanken om me nu al een schema'tje te bezorgen.  En het ziet er goed uit.  Ik ga er voluit gebruik van maken. 

En hoe het komt dat ik nu zoveel post in zo'n korte tijd.  Juist, ik ben nu dus ook in congé! Stoer 

23:37 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-07-09

trainingsnieuws

Ondertussen nog een paar trainingen  gedaan.

9 km in 56.46 gem. hartslag 127.  Was met mijn collega, een tetterloop zoals we lachend zeggen...

Dan nog eens 15 km gefietst.  Serieuse wind, zeker op de brug... dit in 36.59 en hartslag 152.  Maar die klopt niet. Ik zat met hartslag 128 toen ik 2 lopers voorbijging en sindsdien sprong mijn hartslag van 108 naar 212 en terug naar 124 om dan weer op 189 te komen.  Thuis aangekomen met hartslag 195 om 4 seconden later op 109 te zitten.  Ik denk dat het ding nogal ontregeld was.

En dan gisteren nog een keertje 7 km gelopen gem. in 37.35  met een hartslag van gem. 142.  Een loopje met versnellingen.  Inzake tijd kan je dan moeilijk tevreden zijn, maar mij gaat het er nu even om, om de hartslag laag te houden.

Ik heb besloten om afwisselend te trainen want mjin knie begint terug parten te spelen.  En ook het scheenbeen is terug wakker geworden.  Ik hoopte dat ik van alles vanaf was maar niets is dus minder waar.  We zullen wel zien wat het geeft. 

10:52 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

12-07-09

Trainingske

Waar waren we gebleven.

The Classic in Tessenderlo.  Zoals altijd veel volk.  Met 3 bekenden aan de start.  Kris P. van de voetbal en dan ook nog voor de 1e keer Kristel (collega) en haar man Dominique.  Kris had vorig jaar een BEESTIGE tijd ondanks zijn blessure (hum hum) en had dus een bevoorrecht startnummer. De rest niet dus konden we vanachter starten.  Wat resulteerde in een belachelijk haasje over spel met tragere en snellere lopers tijdens de 1ste 2 à 3km.  Echt niet fijn, dat ik bijna in de mega-saté kraam hing, deed ook niet veel goeds voor het humeur.  Dominique deed het wat rustiger maar Kristel daarentegen, een loopbeest die ik ook niet echt kon volgen, vloog me voorbij na 3 km.  Ik besloot niet te volgen en mijn eigen tempo te lopen.  En zat ook wel goed in de groep.  Zowat hetzelfde tempo.  De supertragen die vanvoor starten waren ondertussen weggevallen en ik ging goed mee.  Op 5,5 km kramp in mijn arm en rechterzij.  En juist dan komt de helling van de dag.  Tempo blijven houden, buitenkant nemen en naar boven...  En bijna boven kwam ik Kristel terug tegen.  Ofwel had ik een superdag, ofwel...  Niet dus, ze had een probleem met haar chip en hield zich zeer hard in om door te lopen.  Eventjes haar meegedeeld dat ze zich daar niks van moest aantrekken en dan schoot die weer weg.  Ik weer zeer slim om niet mee te gaan op haar tempo maar rustig dat van mij te houden.  Op 1,5 km van de streep, net voorbij de kermis kwam ik nog een bekende tegen.  Jo (man van Cindy van de opvang) was serieus aan het afzien.  En dan kom je aan km 9 en wordt je voorbijgevlamd door zo'ne gast die denkt dat 'em het licht heeft gezien.  Ik dus, nog steeds zeer slim, tempo'ke houden tot op de piste van Tessenderlo en dan vollen bak die laatste 200 meter.  Hopsa, vlotjes die gast voorbij, die stond gewoon stil.  Ne geweldige uitslag qua tijd (vind ik voor mezelf)(en slechts ne man/vrouw of 15 achter Kristel) alleen mijn hartslag veel te hoog. 

Verleden week ook eens 15 km gaan fietsen.  Aan gem. van 24,3 (met een 16 jaar oude mountanbike) en hartslag van 125.  Ni zo slecht eigenlijk.

Volgend jaar ga ik een triatlon meedoen.  De fiets is besteld in Wuustwezel, het pakje is gekocht.  Bij die echte triatlonberen is dat naar 't schijnt sexy awel bij mij NI!  Maar t zou praktisch moeten zitten.

Vandaag, zondag:  na smoutebollen op de sinksenfoor verobert te hebben, gaan zwemmen met de kinderen en ik eens zien hoeveel ik kan zwemmen...  Pijnlijk om jezelf zo tegen te komen.  Na 75 meter was mijn pijp uit.  Nog veel te leren dus.  Dan maar daarnet 15 km gelopen in 1u28 met gem. hartslag van 139.  En dat is dan wel weer goed.  Die tijd doet er eigenlijk ni zoveel toe.  De hartslag zit goed en dat is zeer belangrijk.

23:53 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (2) | Tags: classic tessenderlo |  Facebook |

06-07-09

Triatlon + Rijkevorsel 2009

Beginnen bij het begin dan maar:

Verleden week zondag de triatlon in Brasschaat gezien.  1 van mijn beste kameraden deed daar voor de 2e keer mee.  En het mag gezegd worden, Glenn deed het zeer goed.  Het was warm en op het einde kreeg hij het wel lastig met het lopen maar wie zou dat niet hebben...  In ieder geval, als ik er in slaag om alle twijfels snel weg te werken, doe ik volgend jaar mee met de kwarttriatlon in Brasschaat.  Alleen nog die fiets kopen (zware investering natuurlijk want 't is al makkelijk 1000 euro voor deftig materiaal).  En 1000 euro is toch ni niks. Maar ja, als mannen iets in hun hoofd hebben gestoken zijn ze als kleine kinderen zeker?  Ik heb al wel aan Nathalie beloofd meer met de fiets naar het werk te gaan...  Hieronder een foto'tje van Glenn bij de wisselzone zwemmen/fietsen

Afb0077Glenn aan de wisselzone!

En dan Rijkevorsel.  Zaterdag, belachelijk warm en ons Charlotte deed mee aan de 200 meter.  Gezien de warmte besloten we maar om ons kleinste pruts Julie (2 jaar) rustig te laten kijken en niet te laten lopen, ze heeft er gelukkig ook niet achter gevraagd.  Charlotje was wel bij de grootsten in de wedstrijd van 0-4 jarigen en dat merkte je ook bij de start.  Signaal gegeven, Charlotte vertrokken en dan als een speer naar voor uit het pak.  Voor haar liepen 2 meisjes en 2 jongens, even de aanmoediging van papa om die jongen te pakken want die vertraagde al na 100 meter ("pakt 'em Charlotte), zwiep erover en op naar het meisje voor haar.  Terwijl nog lachen en zwaaien naar mama, zus Julie en mijn ouders en Cathy (mijn zus) en Kristof (haar man) met Olivier (hun zoontje haha).  Even wijzen naar een springkasteel dat ze zag staan en dan stilvallen op 20 meter van de streep.  Bobijntje leeg zullen we maar zeggen, met een knalrood gezicht.  Nog even de mentale push van papa (kom op tot over de streep Charlotte) en de 3e plaats bij de meisjes (in 1min07) was binnen (4e plaats op heel de groep).  Het maakte niet veel uit of ze nu 3e of 10e was geweest maar om nu op 20 meter van het einde de bronzen medaille kwijt te spelen, had toch wel jammer geweest.  En of ze fier was!!!! Enorm.  Charlotte doet dus wat de papa niet doet, op het podium geraken. 
En dan was het aan de papa.  Man 't was warm, al goed dat ik mijn eigen drankjes meehad om onderweg bij te tanken.  En nog wat gellekes ook want de energie vloog uit mijn lichaam en mijn hartslag danste constant rond de 165 alhoewel ik zeer voorzichtig liep.  Totale tijd over 11 km in de warmte 56 min 41.  5 minuten trager als het jaar ervoor maar toch wel tevreden gezien de warmte.  Tja Rijkevorsel, 'tis een niet te groot loopke maar wel ne hele leuke!

Nu naar bed, want morgen is het de Classic in Tessenderlo.  Hieronder nog wat foto'tjes van zaterdag in Rijkevorsel.

Rijkevorsel 2009 003 voor webEn maar lachen tijdens het lopen.  Ze had juist plaats 4 veroverd!

Rijkevorsel 2009 005 voor webCharlotte (nr 16) vol spanning!

Rijkevorsel 2009 012 voor webTja, hier moeten geen woorden bij natuurlijk.

Rijkevorsel 2009 014 voor webNet voor het weggooien van de loopgordel in ronde 2, maar wel achtervolgd door Charlotte (die er niet genoeg van kon krijgen).

Rijkevorsel 2009 016 voor webDoodop, en neen, 't is geen bier in dat Jupiler bekerke!


01:37 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Triatlon + Rijkevorsel 2009

Beginnen bij het begin dan maar:

Verleden week zondag de triatlon in Brasschaat gezien.  1 van mijn beste kameraden deed daar voor de 2e keer mee.  En het mag gezegd worden, Glenn deed het zeer goed.  Het was warm en op het einde kreeg hij het wel lastig met het lopen maar wie zou dat niet hebben...  In ieder geval, als ik er in slaag om alle twijfels snel weg te werken, doe ik volgend jaar mee met de kwarttriatlon in Brasschaat.  Alleen nog die fiets kopen (zware investering natuurlijk want 't is al makkelijk 1000 euro voor deftig materiaal).  En 1000 euro is toch ni niks. Maar ja, als mannen iets in hun hoofd hebben gestoken zijn ze als kleine kinderen zeker?  Ik heb al wel aan Nathalie beloofd meer met de fiets naar het werk te gaan...  Hieronder een foto'tje van Glenn bij de wisselzone zwemmen/fietsen

Afb0077Glenn aan de wisselzone!

En dan Rijkevorsel.  Zaterdag, belachelijk warm en ons Charlotte deed mee aan de 200 meter.  Gezien de warmte besloten we maar om ons kleinste pruts Julie (2 jaar) rustig te laten kijken en niet te laten lopen, ze heeft er gelukkig ook niet achter gevraagd.  Charlotje was wel bij de grootsten in de wedstrijd van 0-4 jarigen en dat merkte je ook bij de start.  Signaal gegeven, Charlotte vertrokken en dan als een speer naar voor uit het pak.  Voor haar liepen 2 meisjes en 2 jongens, even de aanmoediging van papa om die jongen te pakken want die vertraagde al na 100 meter ("pakt 'em Charlotte), zwiep erover en op naar het meisje voor haar.  Terwijl nog lachen en zwaaien naar mama, zus Julie en mijn ouders en Cathy (mijn zus) en Kristof (haar man) met Olivier (hun zoontje haha).  Even wijzen naar een springkasteel dat ze zag staan en dan stilvallen op 20 meter van de streep.  Bobijntje leeg zullen we maar zeggen, met een knalrood gezicht.  Nog even de mentale push van papa (kom op tot over de streep Charlotte) en de 3e plaats bij de meisjes (in 1min07) was binnen (4e plaats op heel de groep).  Het maakte niet veel uit of ze nu 3e of 10e was geweest maar om nu op 20 meter van het einde de bronzen medaille kwijt te spelen, had toch wel jammer geweest.  En of ze fier was!!!! Enorm.  Charlotte doet dus wat de papa niet doet, op het podium geraken. 
En dan was het aan de papa.  Man 't was warm, al goed dat ik mijn eigen drankjes meehad om onderweg bij te tanken.  En nog wat gellekes ook want de energie vloog uit mijn lichaam en mijn hartslag danste constant rond de 165 alhoewel ik zeer voorzichtig liep.  Totale tijd over 11 km in de warmte 56 min 41.  5 minuten trager als het jaar ervoor maar toch wel tevreden gezien de warmte.  Tja Rijkevorsel, 'tis een niet te groot loopke maar wel ne hele leuke!

Nu naar bed, want morgen is het de Classic in Tessenderlo.  Hieronder nog wat foto'tjes van zaterdag in Rijkevorsel.

Rijkevorsel 2009 003 voor webEn maar lachen tijdens het lopen.  Ze had juist plaats 4 veroverd!

Rijkevorsel 2009 005 voor webCharlotte (nr 16) vol spanning!

Rijkevorsel 2009 012 voor webTja, hier moeten geen woorden bij natuurlijk.

Rijkevorsel 2009 014 voor webNet voor het weggooien van de loopgordel in ronde 2, maar wel achtervolgd door Charlotte (die er niet genoeg van kon krijgen).

Rijkevorsel 2009 016 voor webDoodop, en neen, 't is geen bier in dat Jupiler bekerke!


01:36 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |