09-08-09

Vakantie en training

Eigenlijk was de planning om aan zee dit jaar 3 wedstrijden te lopen en ook nog wat te trainen.  Om een lang verhaal, toch wat in te korten...

Eerste doel op het schema van Mario, looptocht van het kustcriterium 2009 Wenduine-Den Haan-Wenduine.  Aangekomen aan zee en meteen met de fiets naar Wenduine gefietst om daar met het hele gezin een wafel (jawel!) te eten en mezelf al in te schrijven voor de looptocht.  Nog geen flauw benul over parcours terug naar ons verblijf gereden om de sleutel te gaan halen van ons appartement.  Ik kon niet anders (hum hum hum) om Nathalie met de kids achter te laten.  Alles moest nog uitgepakt worden.  Snel snel alles uit de auto gezwierd, loopkleren aan, even vloeken omdat ik het fietsrek niet van de auto kreeg (haast en spoed...) en dan hop ik terug met de auto naar Wenduine.  5 minuten voor de start was ik aanwezig.  'T Was de moeite.  Een 7 km terug lopen via het strand tot aan Vosseslag (daar kwam ik dus vandaan) en dan stukje grote baan terug tot aan het zeepreventorium daar door een tunneltje terug naar het strand.  In Den Haan door de duinen en dan door een natuurgebied zo terug naar Wenduine.  Yep, 't is de mooiste loop die ik ooit al heb gedaan.  Zeer afwisselend en zeer prachtige omgeving.  Zeer puike organisatie.  Met politiecontrole op de grote baan.  Daar heb ik echt van genoten.  2 problemen ondervond ik: 1)Door alle haast geen zonnebril en geen pet bij (zeer pijnlijk tijdens die eerste km's op het strand) 2) een probleem met de buik. Na 7 km weer van die dekselse krampen en 't werd alleen maar erger.  Ik vermoed dat ik hierdoor toch wel enkele minuten kwijt ben gespeeld.   Ging als volgt: kramp, inhouden (tot bijna stappen), voorbijgelopen worden door wat lopers, kramp voorbij, met gemak terug naar die lopers lopen, met gemak dat tempo volgen, er voorbij gaan en terug kramp, lopers mij terug voorbij en niet meer terug gezien. En zo ging het nog zo'n bwah, 9 km...  Best wel jammer want ik finishte in een toch niet zo'n slechte 1u24 in deze omstandigheden.  Deze loop, dus echt wel aanrader. 

Dat een strandloop anders is dan een gewonen wegloop... ondervond ik de volgende dagen, mijn benen voelden als LOOD...  Ik moest echt wel even wachten met verder te lopen, d'er zat gene jus in de benen meer.  Gezien we met vakantie waren, besloot ik om de 2 andere geplande wedstrijden te laten varen.  Nog een traininkje op 't strand (man dat is zwaar, want ik koos voor 't zachte zand) en een fietstochtje later was de training tijdens de vakantie voorbij.  Momenteel ook nog last van een verrekking waardoor het lopen op pauze staat.

Maar mijne verjaardagscadeau is er al (wel een 5 dagen te vroeg) maar hij is er!  Mijn koersfiets.  De triatlon-training kan nu echt beginnen.   Gisteren al geoefend in de tuin met de klikpedalen (2 keer op de grond gelegen) en ook al 3 rondjes rond de blok gereden.  Best wel grappig, ik zit meteen aan 32 km/uur en met die mountanbike maar boksen om tot aan 25 per uur te geraken.

Fiets augustus 2009 002

 

Fiets augustus 2009 003

14:02 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

schoon... Schoon machien Steve!!!
Kben ook regelmatig op mijnen "bek" gegaan met die pedalen... maar na een jaartje ben je er wel heeeeeeeeeel blij mee!
Volhouden! en bedankt vr je toffe reactie op men blogje!

Gepost door: Tinne | 09-08-09

Triatlon Gij ook al! Veel plezier Steve.

Gepost door: Gert | 09-08-09

ja een standloop kan wel zwaar zijn hé... je hebt het toch goed gedaan hoor...proficiat.

Gepost door: natalie | 09-08-09

Strandlopen is heel zwaar, heb ik ook ondervonden. Succes met de fiets. 1/8 triathlon is een goei oefening .. Viersel 29/08 ???

Gepost door: Edith | 09-08-09

Amaai!! Knap fietske, jammer dat je er nog 5 dagen moet vanaf blijven ;-).

Gepost door: Wendy | 09-08-09

De commentaren zijn gesloten.