02-09-09

terug aan het lopen en een groot stuk over een degoutante voetbalmatch

Ik weet het: als je het helemaal leest ga je zoiets hebben van, Steve, wat heeft dat nu met lopen te maken.  Wel de 1e alinea alles de 2e NIKS.  Die 2e alinea is ereen om de walging van een vuil voetbalploeg af te schrijven.  Ook in het katholieke voetbalverbond gaat al enkele jaren van kwaad naar erger.  En daar zijn bepaalde spelers toch wel oorzaak aan.  Zeker van die snotjong van 20 die bakken geld en een hoop show krijgen omdat ze per toeval tegen nen bal kunnen stampen maar dan wel alle ethische waarden vergeten.  Kom maar eens een week in mijn plaats werken, weet je wat het is om echt te werken.  Ik zat dus in het stadion en zag daar een paar stukken crapuul uit Luik mijne zondag om zeep helpen. Bon, de rest lees je onderaan wel verder.

Zondag voor het eerst terug gelopen.  Drie weken na het adductoren verdict.  Ik liep een wedstrijd mee in Brasschaat en legde mezelf echt geen druk op.  De 1e 2,5 km liep ik in een super 11 minuten maar daarna ging het helaas bergaf  :-)  De hartslag gaf aan dat ik duidelijk niet getraind had en vloog naar 175 met pieken tot 182.  Gezien ik mezelf dus geen druk oplegde, liet ik het tempo naar beneden zakken en liep deze wedstrijd rustig (wel afziend eigenlijk) uit in een redelijke 49min43sec met een gem. hartslag van 169.  T'was warm en 't is een vrij lastig parcours (veel draaien en keren rond den blok) maar ik was tevreden WANT geen pijn deze keer.   2 dagen later nog steed niet, wel wat stijf aan de benen.

En dan nu zoals beloofd (ik beloof het, het is eenmalig en zal niet vaak meer zo lang over de voetbal schrijven maar...):
Om dan nog even lang terug te komen op de zondagavond beleving...  Ik dus, als Anderlecht supporter, naar ginder om een wedstrijd tussen 2 topclubs te zien...  Niet dus.  Het begon hard tegen hard maar wat Standard dan liet zien... ongehoord. 
De Camargo vlamde Polak van het veld, probeerde het daarna nog eens bij Van Damme (De Camargo is trouwens niet aan zijn proefstuk toe: 2 seizoenen geleden plantte hij zijn studs al eens op een speler van Beerschot en vorig jaar ging hij vol door op Wasyl in de testmatch (hij kreeg daarna wel een elleboog terug cadeau)), 
Mbokani 2 benen vooruit gestrekt in een tackle (luttele minuten voor de doodschop),
Witsel (geen woorden voor, gewoon om de man te pakken, anders ga je niet op die manier in duel, gewoon degoutant, smerig, walgelijk enz.),  
Defour (nog zo'n grote smeerlap, publiek uitdagen na de doodschop, publiek opjutten na de match, een doodschop aan Boussoufa geven op het einde van de wedstrijd, tja er moest er nog eentje af en vorig jaar hebben ze die maar voor 2 maanden kapot gekregen). 
Is Wasyl ne heilige?  Neen, verre van, want die had ook al wel eens een paar keer aan de kant mogen staan, maar wat de heren van Standard lieten zien...  had geen naam.  Een speler mag daar de naam van een grote dragen en dat is Jovanovic.  Dat heel Standard onschuld roept en het op een niet gefloten fout wil steken is zeer bedenkelijk.  Dat Jovanovic Witsel de volle laag gaf in de kleedkamer zegt genoeg.  Wel, Defour, de koekoek uit Luik. Samen met je crapuulploegmaten heb je wat je al aan het zoeken was: enkele mensen van het veld gestampt en het respect van alle andere eersteklassers verloren.  'T is te hopen dat ze goed op hun donder krijgen in de CL, meer verdienen ze niet.  En de haat tussen Anderlecht en Standard, die zal nu nog wel blijven nazinderen want de oproep van hun directeur om nu terug vriendjes te worden, komt toch wel wat rijkelijk laat nadat hij zondag stond te springen en te uitbundig stond te vieren voor zijn beenhouwers...  Schande is het.  Dit had niks meer met voetbal te maken.  En dan moet ik verschieten dat ik zondags ook van het veld werd gestampt?  Nee toch, het komt er bijna op neer dat met voetbal alles is toegelaten tegenwoordig.  Iets roepen kost je bijna meer schorsing dan een doodschop.  Het mag gaan stoppen.  En Standard?  Voor mijn part mogen ze de wedstrijden tegen hen forfait geven want dit wil je als voetballiefhebber zeker niet meer meemaken.  Bende beenhouwers.  Om dan af te sluiten met iets grappiger...  gezien hun sponsor BASE furieus reageert wordt het tijd om een nieuwe sponsor te zoeken voor Standard, eentje die bij hen past en ziedaar, ik heb hem gevonden, alhoewel ik de R*nmans beenhouwerij hierbij geen eer aandoe natuurlijk:

een vies vodje 2

 

00:15 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

mooie wedstrijd heb je gelopen hoor...proficiat.
Wat Witsel betreft....schandalig.

Gepost door: natalie | 02-09-09

het Belgisch voetbal is sowieso al van een belachelijk laag niveau en dan gaan spelers het zelf nog wat meer de dieperik in duwen. Was sowieso al geen voetbalfan en nu nog minder. Vind het erg voor die pool, hopelijk komt hij er weer bovenop.

Gepost door: Ruthje | 02-09-09

't was om te bleiten (en 't zegt al genoeg dat ik dit als FCB-fan moet zeggen over een match tussen A'lecht en les boulangers de Liège)!
Alle respect die ik verloren heb voor die trainer met de naam van een Italiaanse salami en De Fooraap (hoe noemt die kapitein ook al weer?? :-) ) gaat integraal naar Jovanovic. Hopelijk vindt diene gast een topploeg deze winter, want in beenhouwerij Verstraeten zit hij z'n tijd te verdoen!

Gepost door: geert | 02-09-09

Wat Witsel deed is gewoon nooit goed te praten. Maar met sommige andere zaken ben ik het niet helemaal eens. Maar, we zullen het daar zondag wel over hebben, tijd genoeg. :) Tot in Mol.

Gepost door: Gert | 03-09-09

Voetbal is een sport waar altijd discusie over is en zal zijn . Ik heb het in mijn jeugd jaren ook gespeeld , en graag gedaan . Maar een echte match met fair play , en waar de supporter akoord is dat ze er zich 100 % voor ingezet hebben bestaat niet . Stel dat beide ploegen met respect tegen elkaar spelen . Tackelen tot in het minime is herleid , en als er getackeld wordt , dan zeker niet zo dat er iemand ooit iets aan over houd . dan staan de supporters van de verliezende party te brullen om er harder in te vliegen . Mar wat is dat dan , er harder invliegen ? Als de techniek van de tegenparty beter is , dan kan je op een fairplay manier er enkel maar staan naar kijken . je zal altijd verliezen !! En dit willen de supporters niet ! Denk je dat de spelers het willen om tegenwoordig met zoveel ricicodruk op het veld te staan om te winnen ? nee zeker niet ! Maar ze moeten tot het uiterste gaan om de supporters tevree te stellen met overwinningen . Zo is er nu de memorial bezig . Hoeveel denk je dat er daar aanwezig zijn met verboden producten in hun lichaam ? Waarom doen ze dit , wetende dat het ongezond is voor hun lichaam ? Om een hore supporters tevrede te stellen die zich dan mee laten leiden met de artickele van hun sponsers , die hen daarmee betalen .
Waneer stoppen de wereldrecords ? Of laten we ze doorgaan met tijden te registreren tot duizende van een sec.
Ik ben een echte sportfan . En echt sport in het algemeen met ald voorkeur lopen ! Maar ik ben geen leifhebber van topsport van deze tijd op geen enkel vlak ! Ik heb altijd het gevoel dat ik bedrogen word .
Om even terug te keren bij dat voetbal . Wat daar toen gebeurde was er wel echt over en geniet zeker niet mijn goedkeuren en begrijp je frustratie . Hij ging veel te ver !!
tot zondag !

Gepost door: coach mario | 04-09-09

De commentaren zijn gesloten.