15-11-09

duurtraining 30 km

FirenzemaraNog 14 dagen!!!

Al een hele week zat ik wat met zenuwen.  Want op zaterdag (gisteren dus 14 november stond de grote test geplaatst.  De duurloop van 30 km. Voor mij bestaat die uit 2 ronden van 14,8 km en 1 van 1 km (is letterlijk een toertje rond onze blok). En gisteren was het dus zover.  Om iets na 11 begon ik eraan.  Net daarvoor had het nog goed gegoten in Brasschaat en dus was er zuurstof in overvloed in de lucht.  De eerste 15 km gingen zeer gemakkelijk.  Toch wel even een sanitaire pauze ingelast op het keerpunt thuis.  En dan terug vol gode moed op weg naar de volgende 15...  Alleen is mijn zin dan steeds ver weg om terug te vertrekken.  Maar even doorbijten voor de goede zaak en volle bak er tegenaan.  Zeer blij als ik aan mijn keerpunt van de 7,4km kwam dan kon ik terugdraaien en was het aftellen tot thuis. 

De hel in zo'n duurloop vind ik dat je na een tijd wel echt alleen rondhuppelt en dat het dan wel saai begint te worden.  Loop je met twee of is er een begeleider bij dan heb je nog eens iemand waar je iets tegen kan zeggen.  15 km alleen lopen is leuk en dan loop ik graag alleen want dan kan ik alles rustig loslaten van een helse dag/week noem maar op maar 30 km...  In een wedstrijd loop je ook alleen maar toch is dat anders.  Je komt sowieso gelijkgestemde zielen tegen die ook zwaar aan het afzien zijn en daar kan je je dan weer aan optrekken natuurlijk.

Bon, terug naar de training:  3u3minuten gelopen over 30,5 km met een gemiddelde hartslag van 145 (beestig goed voor mij trouwens, ik ebn amper over de 150 gegaan).  Enkele kleine pauzes kosten me een 5-tal minuten (sanitaire stop en 2 keer 35 sec. voor de lichten in Brasschaat), als ik daar dan bijreken dat ik toch wel een 500meter à 1km nodig heb om terug op tempo te lopen... dan begint het er nog goed uit te zien.

Een dag na de training:  zeer lichte pijn aan de enkel (niet meer als voorheen), geen pijn voor de rest, trap op en af zonder problemen.  Ik ben dus een tevreden man!  Het steunverband is wel nodig in Firenze als was het maar mentaal.
Eerlijk is eerlijk, ik was wel kapot toen ik thuiskwam, honger en draaierig.  

Slechter nieuws over mijn compagnon:  zijn rug blijft hem parten spelen en zijn training moest gisteren na 5 km gestaakt worden.  Deelname is uit den boze.  We spreken nog steeds over de marathon wat gelijk staat voor beetje roofbouw op het lichaam...  Ik zal hem begeleiden tijdens de Antwerp Marathon.  (2 weken na mijn marathon in Parijs in april 2010).

14:29 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

aftellen... ...met nog twee weken te gaan kan je zo goed als zonder kwaaltjes naar uw marathon toe leven. Nu nog de form van de dag. Succes.

Gepost door: natalie | 15-11-09

Uitlopen zal dus zeker lukken!! Veel succes nog!!

Gepost door: Wendy | 16-11-09

Succes in Italia !!

Gepost door: Bjorn Paree | 22-11-09

Bella Italia !! het kort in en het begint te kriebelen waarschijnelijk , ik wens je veel succes en vooral plezier in het mooi Ferenze !! en GENIET !!! ik duim xxx

Gepost door: Katrien | 23-11-09

goed bezig goed bezig zo te zien met trainen

succes nog

Gepost door: steven | 01-12-09

De commentaren zijn gesloten.