15-11-09

duurtraining 30 km

FirenzemaraNog 14 dagen!!!

Al een hele week zat ik wat met zenuwen.  Want op zaterdag (gisteren dus 14 november stond de grote test geplaatst.  De duurloop van 30 km. Voor mij bestaat die uit 2 ronden van 14,8 km en 1 van 1 km (is letterlijk een toertje rond onze blok). En gisteren was het dus zover.  Om iets na 11 begon ik eraan.  Net daarvoor had het nog goed gegoten in Brasschaat en dus was er zuurstof in overvloed in de lucht.  De eerste 15 km gingen zeer gemakkelijk.  Toch wel even een sanitaire pauze ingelast op het keerpunt thuis.  En dan terug vol gode moed op weg naar de volgende 15...  Alleen is mijn zin dan steeds ver weg om terug te vertrekken.  Maar even doorbijten voor de goede zaak en volle bak er tegenaan.  Zeer blij als ik aan mijn keerpunt van de 7,4km kwam dan kon ik terugdraaien en was het aftellen tot thuis. 

De hel in zo'n duurloop vind ik dat je na een tijd wel echt alleen rondhuppelt en dat het dan wel saai begint te worden.  Loop je met twee of is er een begeleider bij dan heb je nog eens iemand waar je iets tegen kan zeggen.  15 km alleen lopen is leuk en dan loop ik graag alleen want dan kan ik alles rustig loslaten van een helse dag/week noem maar op maar 30 km...  In een wedstrijd loop je ook alleen maar toch is dat anders.  Je komt sowieso gelijkgestemde zielen tegen die ook zwaar aan het afzien zijn en daar kan je je dan weer aan optrekken natuurlijk.

Bon, terug naar de training:  3u3minuten gelopen over 30,5 km met een gemiddelde hartslag van 145 (beestig goed voor mij trouwens, ik ebn amper over de 150 gegaan).  Enkele kleine pauzes kosten me een 5-tal minuten (sanitaire stop en 2 keer 35 sec. voor de lichten in Brasschaat), als ik daar dan bijreken dat ik toch wel een 500meter à 1km nodig heb om terug op tempo te lopen... dan begint het er nog goed uit te zien.

Een dag na de training:  zeer lichte pijn aan de enkel (niet meer als voorheen), geen pijn voor de rest, trap op en af zonder problemen.  Ik ben dus een tevreden man!  Het steunverband is wel nodig in Firenze als was het maar mentaal.
Eerlijk is eerlijk, ik was wel kapot toen ik thuiskwam, honger en draaierig.  

Slechter nieuws over mijn compagnon:  zijn rug blijft hem parten spelen en zijn training moest gisteren na 5 km gestaakt worden.  Deelname is uit den boze.  We spreken nog steeds over de marathon wat gelijk staat voor beetje roofbouw op het lichaam...  Ik zal hem begeleiden tijdens de Antwerp Marathon.  (2 weken na mijn marathon in Parijs in april 2010).

14:29 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

08-11-09

training van zaterdag

Firenzemara Nog 21 dagen

 

25 km in 2u23 met gem. hartslag van 146. Deed deugd om zonder te veel pijn te zien en te zien dat het me wel afging.

Komende zaterdag 30 km lopen en dan kan ik eens kijken of het een haalbare kaart gaat worden.  Momenteel heb ik er terug een goed oog in!

21:37 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

05-11-09

en weeral in de lappenmand...

Firenzemara  Nog 24 dagen!!!

 

Laat ik beginnen bij mijn enkel...  Nog steeds pijnlijk maar lopen met een steunverband gaat.  So far so good...

Ondertussen was ik al terug begonnen met duurlopen en mijn laatste was die van zaterdag ll 20 km.  Kapot in de benen maar voor de rest ging het wel.  Om een lang verhaal te besparen.  Een ontsteking aan de teen doet veel pijn...  maar dat weet iedereen wel.  En dat houdt me nu dus weer aan de kant.  Ik zou wel willen gaan lopen.  De pijn kunnen we wel verbijten.  Maar ik vrees dat ik het gewoon erger zal maken en dan staan we nog verder van huis.  Dus hou ik het rustig en ga ik niet lopen...  :-(  Ik zit sinds maandag aan de antibiotica, neem dagelijks een desinfecterend voetbad en hopelijk is het zaterdag al iets beter.  Dan kan ik er 25 km doordraven.  Volgende week zaterdag moeten er 30 gelopen worden...  Ik ben eens zeer benieuwd of dat gaat lukken.  Als ik dat haal, dan loop ik de marathon ook uit. Zeker weten.

Hopelijk wordt mijn volgende marathon eentje met een zorgeloze voorbereiding.
En de volgende marathon wordt PARIJS! 

12:10 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |