23-06-10

laatste trainingen

Om toch niet voor de GROTE surprise te staan komende zondag tijdens de triathlon in Brasschaat, begon ik na de 20 km te trainen op het zwemmen en fietsen.  En al goed dat ik dat deed. 

Het zwemmen:
750 meter te doen in 25 minuten in open water
Ik deed er tijdens mijn 1e training in het zwembad 22 minuten over.  Te traag om binnen tijd te eindigen dus. Ondertussen gaat het in 18 minuten, inbegrepen wat schoolslag tussendoor.  Vandaag 23 juni ging het langs geen kanten...  300 meter, kon geen adem pakken, ik zat zo dood als een pier zoals ze zeggen.  Maar ik treur niet, beter nu een offday dan zondag.

Het  fietsen:
20 km in 40 minuten
Gezien mijn geweldig tempo tijdens het zwemmen zal dit dus tegen ongeveer 30 km/uur moeten.  't Zal knokken worden.

Het lopen:
5 km in 40 minuten
Als alles meezit, moet dit wel lukken in een halfuurtje...

 

Al bij al zijn de zenuwen serieus aan het toenemen.   'T is aanstaande zondag dus te doen en aangezien het iets totaal nieuw is, zit ik nog met heel wat vragen. 
Hoe gaat het eraan toe bij de start (ik weet wel dat het heel woelig wordt), hoe bij de wisselzones, hopelijk geen platte band enz.

'T wordt spannend en hopelijk kan ik finishen.  Zou een geweldige ervaring worden!

20:54 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Zielsverwant Beste Steve,
Ik reageer hier op jouw reactie op mijn blog.
Ik merk dat we wat aan elkaar gewaagd zijn. Ik heb je nog nooit ontmoet, en het zal zondag ook niet evident zijn om elkaar te ontmoeten. Zeker niet als we allemaal in zo'n zwart pakje rondlopen:-) Ik kan pas mijn wetsuit zaterdag uitproberen. En dan nog in open water. Jouw ervaring geeft me wat meer vertrouwen.
Ik denk trouwens dat je ook wat moet trainen op het uittrekken van de wetsuit. Die kostbare minuten moet je anders inhalen met het fietsen.
Blijkbaar sta ik er niet alleen bij als groentje ...

Gepost door: Bert | 24-06-10

Ik hoop dat het goed gegaan is!

Gepost door: Wendy | 27-06-10

De commentaren zijn gesloten.