20-05-12

Lions 10 Miles Brasschaat

Zondag 20 mei 2012

"Maar eerst... bekijk ik mijn blog, wow, weer een eeuwigheid geleden dat ik nog eens iets schreef.  Van de marathon van Amsterdam geleden.  Dat is toch al makkelijk een 7-tal maanden."

Voor mij een nieuwe test.  Na een jaar met pijn gelopen te hebben, heb ik alle looptrainingen na de marathon van Amsterdam geschrapt.  Er zijn ondertussen wel een paar loopwedstrijden gepasseerd. 

Vandaag de 10 miles in Brasschaat.  Start om 15u00 en het was eigenlijk behoorlijk warm.  Maar goed, samen met een 150 andere deelnemers vertrok ik door het park van Brasschaat.  4 rondes was het parcours met telkens een passage op de atletiekpiste.

Na 4 km kwam ik al door op 15 min.  Dat is dan tegen 16 km/u wat zo'n 3 km/u te snel is.  Mijn puffer neem ik niet mee tijdens loopwedstrijden en dat heb ik geweten.  Ronde 2 ging een stuk minder snel.  Ik kreeg geen sikkepit lucht meer binnen en maar hijgen en piepen vanuit de longen.  Een fijn gevoel was het niet.  Tempo naar beneden dan maar en na 40 min de passage na ronde 2.  Ronde 3 ging terug iets vlotter(1u03)  en in ronde 4 (na het nuttigen van een cola gelletje) terug een stuk vlotter met een finish in 1u23 op een 49e plaats (van de 150?).

Lions 10 Miles Brasschaat een aanrader?  Eigenlijk wel.  8 euro is geen geld voor een 10 miles.  Lopen doe je over asfalt, stukje onverhard maar perfect loopbaar, maar echt wel door het groen, geen auto's ed, prachtige omgeving dus.   Elke ronde bevoorrading met water.  De supporters zien je 4 keer passeren wat ook voor hen leuk is.  Er is voldoende randanimatie.  En het is voor een goed doel. En er is een medaille. 
Alleen als je graag loopt met veel publiek is deze loop niet echt een aanrader want op de meeste stukken zie je echt niemand staan qua publiek.

22:48 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.