03-06-12

Brasschaat Etixx 1/4 triatlon 3/6/2012

Wakker worden en horen dat het buiten aan het gieten is, is niet het meest leuke als je 's middags een kwarttriatlon moet afhaspelen.  De website van buienradar bracht goed nieuws en gaf het geen druppeltje meer 's middags. 

Dus toch met een redelijk gevoel naar het centrum van Brasschaat gereden.  Daar nog een stukje van 1/8 gezien en dan met een aantal BrtC'ers richting zwemplas.

De hectische zwemstart wou ik, as usual, aan me voorbij laten gaan dus vanop de laatste rij vertrokken zo'n 5 seconden na het startsignaal.  Alleen... ik zwem wat sneller als vorig jaar en na enkele slagen, hing ik tussen de massa te plonsen.  Het ging behoorlijk goed, over het algemeen recht aan het zwemmen en aan het einde van de proef nog een oorlogje met een man of 10 uitgevochten.  We hingen allemaal samen en dus was het petsen uitdelen.  Ik heb me dan maar even rechtgezet want leuk was anders.

Zwemproef: 27min56sec.
Vorig jaar: 31min31sec.

Mijn wissel was gewoon slecht.  Veel tijd verloren omdat ik nog een laag extra wou aandoen.  Sleeves aan.  Ik denk dat ik de traagste wissel van allen deed.  Heel die voorsprong van het goede zwemmen was dus weg.

Het fietsen ging niet zo geweldig.  Ik probeerde in een groep te komen maar het ging gewoon te snel.  Uiteindelijk een rondje in het wiel van een andere gereden en een stukje kopwerk maar bij de paasage van een snelle groep was mijn kameraad weg.  Het werd dus weer eens alleen boksen tegen de weergoden.  Miezerig regenweer, sommige stukken wind op kop maar gelukkig het meeste wind in de rug.  Alleen... als je constant wordt voorbijgevlamd door een peleton is het niet bevorderlijk voor de moraal.  Ik dacht dan maar aan wat me binnen 2 weken in Brugge te wachten staat: een niet-stayer wedstrijd en probeerde daar dan de nodige moed uit te putten dat dit wel een goede oefening is.  Ondertussen aangemoedigd door een hoop BrTC'ers, mijn vader en mijn nonkel, Glenn en familie, Toon etc.  De hamstring begon dan ook nog eens te protesteren en dat gaf geen goed gevoel. 
Risico's van snel vlammen met de fiets zag ik ook.  Een ambulance moest een onfortuinlijke deelnemer komen ophalen.  Blij dat ik nog aan het fietsen was.
Met nog een een goede 20 km te gaan, kwam een groepje met BrTc'er Peter Poppe me voorbij.  Alles uit de kast op het beste deel van het parcours en ik kon aansluiten.  Voorbij aan de wisselzon (nog 3 ronden te gaan) en alweer de nodige aanmoedigingen.  Ik hing wel aan de rekker achteraan en dat kreeg ik bij de volgende passage van mijn nonkel te horen.  De eerst volgende bocht schoof ik 4 plaatsen op en kreeg een wiel te pakken dat ik niet meer zou lossen. 
Rustig meegedraaid in dit groepje en zo de fietsproef afgehaspeld. 

Fietsproef: 1u29min.33sec.
Vorig jaar: 1u25min28sec.

Het lijkt dat ik traag fietste maar in die 4 min zit mijn wissel inbegrepen.  Dus overall een redelijke fietsproef voor mijn doen.  Het blijft gewoon mijn zwakste punt.

Het lopen.  4 rondjes in het park.  Ik had wel weer een zwakke wissel.  De groep waar ik mee binnenkwam was al lang weg en ik moest nog starten.  Kreeg mijn schoenen amper aan, voeten leken bevroren.  Eens aan kon ik volle gas gaan.  En of het ging.  De ene naar de andere nam ik terug zonder te verzwakken.  Ik bleef mijn tempo hoog houden en dit gaf me het beste gevoel van de hele wedstrijd.  Er kwam niemand meer over (buiten de 1e vrouw, maar die ging dan ook superhard) en nog een paar die enkele ronden voor me lagen. 
Tja, het lopen, mijn sterkste punt...

Loopproef (incl.wissel): 46min05sec.
Vorig jaar (excl wissel): 56min39sec.

En schitterend hoeveel aanmoedigingen langs de kant van familie, vrienden en een rits BrTC'ers.  Super...

 

23:14 Gepost door Steve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.